Nieuws

Physical Literacy: What is your flavour?

Terug
In LO Magazine 8 wordt er als topic aandacht aan Physical Literacy geschonken, als een concept in relatie tot bewegingsonderwijs op school. In Engeland is het artikel Physical Literacy: What is your flavour? verschenen. We bieden dit artikel graag als vervolg-/verdieping aan..

Physical Literacy (Fysieke geletterdheid) kan worden omschreven als de motivatie, vertrouwen, fysieke competentie, kennis en begrip om waarde te hechten aan en verantwoordelijkheid te nemen voor betrokkenheid bij fysieke activiteiten voor het leven. PL is dus een begrip dat bestaat uit verschillende, samenhangende elementen. PL is niet een hoedanigheid die je op enig moment verwerft en waar je vervolgens je hele leven lang van profiteert. Op elk moment en in elke gegeven situatie kun je de vraag stellen of iemand - binnen die context - voldoende physical literate is. In ons land is PL nog nieuw en worden er kritische vragen over gesteld, aldus Berend Brouwer en Frank Jacobs in LO-Magazine 8 van dit jaar (2019).

In Engeland is er een groeiende beweging die achter PL als een legitieme key performance indicator staat. Maar er zijn verschillende smaken (flavours), zoals te lezen is in Physical Literacy: What is your flavour?
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
jan
Studiedag voortgezet onderwijs 2020
Agendapunt bekijken
05
feb
12
feb
EHBO-cursus (tweede avond)
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...