Nieuws

Special Heroes, gezonde school en KVLO slaan de handen ineen

Terug
Impuls voor een actieve en gezonde leefstijl in het speciaal onderwijs

Door het succes van Special Heroes op het gebied van Bewegen en sport werken scholen en Special Heroes gezamenlijk aan een verbreding van het programma binnen de domeinen vrije tijd en gezondheid. De doelstelling: een gezonde en actieve leefstijl voor leerlingen uit het speciaal onderwijs een impuls geven door implementatie en verankering op het gebied van Bewegen en sport in het schoolbeleid. Om dit te realiseren hebben Special Heroes en Gezonde School, in overleg met de KVLO, een nauwere samenwerking gesloten.


Een gezonde leefstijl voor iedereen
Een gezonde leefstijl is belangrijk voor het presteren en welbevinden van de leerlingen. Aandacht daarvoor leidt tot betere schoolprestaties. Dit staat in de Onderwijsagenda sport, bewegen en een gezonde leefstijl, die is opgesteld om scholen te motiveren en stimuleren om te komen tot een samenhangend schoolaanbod voor sport, bewegen en een gezonde leefstijl. Deze agenda is opgesteld door onder meer de PO-Raad en de ministeries van OCW en VWS. Dit wordt bij het vignet  Gezonde School onder andere vormgegeven binnen het thema ‘Bewegen en sport’, dat wordt ondersteund door KVLO, NOC*NSF en het Kenniscentrum Sport.

Een school onderschrijft dat ze actief zijn met het borgen van gezondheid binnen de school door een Gezonde School te worden. Dit doet de school door een themacertificaat aan te vragen voor één van de gezondheidsthema’s. Scholen die deelnemen aan het Special Heroes programma voldoen aan veel voorwaarden die ook gesteld worden voor het verkrijgen van het themacertificaat ‘Bewegen en sport’ van het vignet Gezonde School. Daarom is in overleg met Gezonde School en KVLO, voor Special Heroes scholen een versnelde aanvraagprocedure opgesteld.

Meerwaarde vignet Gezonde School
De meerwaarde voor een Special Heroes school om het themacertificaat ‘Bewegen en sport’ van het vignet Gezonde School aan te vragen is:

  1. Erkenning voor de inspanningen op het vlak van bewegen en sport
  2. Borging van het beleid
  3. Het creëren van een duidelijk kader
  4. Profilering
  5. Toetsing en beoordeling door deskundigen
 
Website Special Heroes>>
Reacties (0)
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...