Nieuws

Stella Salden nieuwe voorzitter van de KVLO

Terug
Jan Rijpstra trad statutair per 24 mei 2019 na een periode van negen jaar terug als voorzitter. Het KVLO-bestuur heeft als opvolger voor het voorzitterschap mevrouw Stella Salden voorgedragen.

Vóór de rondvraag aan het eind van de huishoudelijke vergadering van de voorjaarsvergadering 2019 was het zover. Naambordjes werden gewisseld en de voorzittershamer werd overgedragen aan de opvolger van Jan Rijpstra, Stella Salden. Vervolgens heeft Stella zich in haar maiden-speech aan de aanwezigen voorgesteld.
 

Om zich ook aan alle andere leden voor te stellen verschijnt er binnenkort een interview in ons magazine en op deze site.
Hieronder (nogmaals) de motivatie en CV van Stella..


Uit de motivatie
De laatste jaren richt ik mijn interesses, aandacht en werkzaamheden in toenemende mate op het ‘Maatschappelijk Middenveld’, met een voorkeur voor professionele, resultaatgerichte landelijke organisaties. Het bij elkaar brengen van divergerende krachten is een rode draad in mijn CV. Ik heb oog voor de in- en externe klanten en voor hun tevredenheid. En streef naar een open, transparante en collegiale sfeer.
Mijn analyse, visie en pragmatiek hebben een meerwaarde ten behoeve van strategievorming en profilering. Ik houd van verbinden, ontwikkelen en vernieuwingen. Daarbij zet ik mijn kennis en ervaring in op het gebied van politieke en bestuurlijke processen. Ik ben een netwerker pur sang en fungeer als boegbeeld voor de organisatie in diverse gremia van politiek, stakeholders en media.

De aangeboden functie voorzitter KVLO is voor mij een nieuwe uitdaging. Sport is mijn grote passie, getuige mijn opleiding tot docent L.O, werkervaring in het sport- en bewegingsonderwijs en mijn (top)sportbeoefening handbal. Daarnaast liggen de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die behoren bij deze functie in de lijn van mijn werkzaamheden bij diverse landelijke beroeps- en belangenverenigingen. De werking van verenigingsstructuren met een landelijke én regionale focus waar vrijwilligers en beroepskrachten gezamenlijk het beleid bepalen en uitvoeren, alsook de borging van de kwaliteit van cursussen en trainingen, zijn mij bekend.
Graag wil ik mij inzetten om samen met de bestuursleden, bureau en leden de KVLO vanuit ‘good governance’ krachtig en positief te besturen.    

Uit het Curriculum Vitae
Persoonlijke kwaliteiten
♣    Is veelzijdig en ondernemend, gaat graag met mensen om en begeeft zich gemakkelijk binnen verschillende (bestuurlijke en politieke) gremia.
♣    Is sensitief naar mens en organisatie en gericht op (door)ontwikkeling en (ver)binden.
♣    Is positief en stimulerend.
♣    Is een generalist en voelt zich thuis in een complexe werkomgeving.
♣    Is ambitieus en gedreven

Huidige functie
2016 Directeur Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Verloskundigen
De KNOV is de beroeps- en belangenorganisatie van verloskundigen met ruim 3.600 leden. Ze behartigt de belangen van haar leden door de kwaliteit van het beroep te borgen, de positie van verloskundigen regionaal en landelijk te versterken en ledengerichte producten en diensten te ontwikkelen.

Opleidingen
1992-1993    Postdoctorale opleiding International Studies, K.U.B. Tilburg  
1988-1991    Doctorale studie Sociale Wetenschappen, (Vrijetijdswetenschappen) K.U.B. Tilburg, afstudeerrichting Management & Marketing
1987-1988    Propedeuse Psychologie, K.U.B. Tilburg
1982-1986    Academie Lichamelijke Opvoeding, K.A.L.O. Tilburg
1976-1982    Gymnasium A, Bisschoppelijk College Sittard
Reacties (7)
Diny Bom 7 jun om 17:08
Beste Stella,

Van harte gefeliciteerd met de benoeming tot voorzitter van onze prachtige vereniging de KVLO.
Je was ooit één van mijn eerste studente aan de K.A.L.O. te Tilburg. Wat is het toch bijzonder om
zo'n ontwikkeling door te maken!
Nogmaals proficiat en veel succes met de invulling van deze bestuurstaak.

Hartelijke groet,
Diny
Herman Huizer, voormalig onderwijskundig medewerker KVLO (1982-1997) 7 jun om 17:31
Geachte mevrouw Salden, beste Stella. Ik heb het genoegen gehad een kort gesprekje met u te mogen hebben direct na afloop van het afscheid van Jan Rijpstra. Ik wens u veel succes, zowel voor uzelf alsook voor de KVLO maar vooral ook voor de/alle leerlingen van het primair onderwijs. Het zou geweldig zijn als jij, persoonlijk, en jullie als het huidige bestuur er in deze samenstelling samen met de professionals in zouden slagen de integrale invoering van het vakonderwijs in het 'bewegingsonderwijs' te realiseren. Als jullie dat voor elkaar zouden krijgen zouden jullie al jullie voorgangers, waaronder toch een aantal met grote tot zeer grote reputaties, in één klap voorbijstreven.. Dat moet toch een aantrekkelijk perspectief en tegelijk een stimulerende uitdaging zijn. Ik gun jullie - alsook alle leerlingen van het basisonderwijs - bij voorbaat een dergelijk succes. Het ga jullie goed (en ik probeer het allemaal via deze GLB-nieuwsbrieven een beetje bij te houden).
Jan Bovend'eerdt 7 jun om 19:46
Beste Stella,

Proficiat!

In de periode 1986 tot 1996 hadden wij al regelmatig contact. Jij als leerling op het "Kleesj" in Sittard en later als student op de KALO in Tilburg, ik als leraar/docent aan beide instituten.
Ik herinner mij jou nog als een begaafde veelbelovende leerling/student en o.a. een getalenteerde handbalster.

Met je benoeming tot voorzitter van de KVLO heb je mij ruim verslagen, ik heb het in onze vakorganisatie nooit verder gebracht dan vice- voorzitter gedurende een korte periode in de eindjaren tachtig en beginjaren negentig.

Stella, ik wens je veel voldoening in je nieuwe werkkring en hopelijk zien wij elkaar nog eens op een of andere vak bijeenkomst.

Groetjes,
Jan


Stella Salden11 jun om 19:50
Beste Diny,

Dank voor je felicitaties. Wat bijzonder om je via deze route weer te ontmoeten. Ik hoop dat dit ook nog een keer persoonlijk gaat gebeuren. En ja Diny, je atletieklessen op de KALO zijn me tot op de dag van vandaag bijgebleven. Jouw enorme drive was aanstekelijk!

sportieve groet Stella
Stella Salden11 jun om 19:53
Beste Herman Huizer,

Dank voor uw bericht en felicitaties.
In 1984 was ik met een hele groep collega-studenten aanwezig bij de demonstratie op het Malieveld voor een vakleerkracht LO in het basisonderwijs. Het wordt inderdaad tijd dat dit gerealiseerd wordt!

Vriendelijke groet Stella Salden
Stella Salden11 jun om 20:01
Beste Jan,

Dank voor je felicitatie en ik ga ervan uit dat we elkaar binnenkort weer gaan zien.
Tja als Limburgse was het in die tijd logisch om voor handbal te kiezen, gezien veel docenten LO actief waren in de handbalwereld. Een goed voorbeeld, doet volgen!
Met veel plezier ga ik samen met alle (ere)-leden, bestuursleden en medewerkers mijn functie als voorzitter KVLO oppakken. Alle functies op elk niveau binnen de KVLO zijn relevant, samen is ervoor gezorgd dat er nu een vakvereniging is met een rijke traditie en veel kennis. Niet voor niks de grootste en oudste lerarenvereniging van Nederland met circa 12.000 leden! Dus ook jouw bijdrage is hiervoor belangrijk geweest!

Tot binnenkort, groet Stella

Henk Klaver16 mrt om 10:53
Beste Stella
Ik ken u niet maar even een bericht via deze site Ander contactadres heb ik niet
U doet het goed in de interviews op tv
Rustig en verstandig
Gr Henk Klaver
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...