Nieuws

TeamNL Talentdag: hulpvraag

Terug
(Bijdrage: TeamNL) Op zondag 25 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Zondag 14 oktober kunnen sporters met een beperking laten zien wat ze in zich hebben tijdens de TeamNL Paralympische Talentdag op Papendal. Bij deze vragen we om jouw hulp!


 
Heb jij een leerling in de klas die erg lang is? Of een leerling die heel explosief en snel is, of juist een groot uithoudingsvermogen heeft? Geef hem of haar een Wildcard en moedig ze aan om deel te nemen aan deze alternatieve route richting topsport. In de komende weken lichten we telkens één van de drie profielen verder uit in de digitale nieuwsbrief van de KVLO.

Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via Op zoek naar talentvolle sporters!
 
‘Ik wist niet dat ik het in me had.’ Met deze slogan helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring. Op 14 oktober wordt daarom voor de tiende keer de TeamNL Paralympische Talentdag georganiseerd en op 25 november vindt de vierde TeamNL Talentdag voor Olympische sporten plaats.
 
De kennis en expertise van de docent LO heeft in voorgaande edities zijn waarde bewezen! Scholen zijn een essentiële locatie om talentvolle sporters te ontdekken. Geef jij les aan een leerling die erg lang is, extreem snel is, of een enorm uithoudingsvermogen heeft? Dan kan je hem of haar informeren over deze alternatieve route richting de topsport.
“De talentdagen zijn een aanvulling op de opleidingsprogramma’s van de sportbonden”, vertelt Kayan Bool, Prestatiemanager Talentontwikkeling van TeamNL. Aan de Talentdag voor Olympische sporten doen roeien, volleybal, basketball, atletiek, baanwielrennen, rugby sevens en triathlon mee. “Dit zijn veelal laat-specialisatie sporten”, legt Bool uit. “Sporters die tussen hun dertiende en achttiende beginnen met bijvoorbeeld roeien, hebben nog steeds kans om de wereldtop te halen.”
Of kijk bijvoorbeeld naar Annemiek van Vleuten die pas op latere leeftijd is begonnen met wielrennen en afgelopen zomer zowel de Giro Rosa als La Course heeft gewonnen!
 
Aan de Paralympische Talentdag doen achttien sporten mee, van atletiek tot boccia en van skiën tot rolstoelbasketbal: “Voor beide dagen zijn we op zoek naar jongeren tussen de twaalf en achttien jaar, die juist nog niet actief zijn in een van de genoemde sporten. En die daarom dus buiten het gezichtsveld van de sportbond vallen”, vertelt Bool.
 
Oog van de meester
Docenten LO herkennen, met hun ‘oog van de meester’, als geen ander de sportpotentie van hun leerlingen. In de afgelopen vier jaar hebben bijna 300 leerlingen deelgenomen aan de Talentdag dankzij hun docent LO. Van deze groep zitten nu nog meer dan 50 sporters in een van de nationale opleidingsprogramma van de sportbonden. Docenten LO zijn van essentieel belang gebleken om door hun kennis en expertise talentvolle jongeren tussen de 12 en 18 jaar te ontdekken!

TeamNL Talentdag 2018
www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...