Nieuws

TeamNL zoekt jongeren met een geweldig uithoudingsvermogen

Terug
..voor deelname aan de TeamNL Talentdag! Onder de noemer ‘ik wist niet dat ik het in me had’ helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen verenigingsstructuur. Het is de afgelopen jaren duidelijk geworden dat docenten LO weten ‘wie het in zich heeft’.

De kennis, expertise en inzet van docenten LO is van essentieel belang om talentvolle sporters te ontdekken. Tijdens de TeamNL Talentdag wordt gezocht binnen drie verschillende profielen: lang en sterk, explosief en snel en uithoudingsvermogen.

In deze editie: op zoek naar uithoudingsvermogen!

Jongens en meiden, vandaag doen we weer een shuttle run test.” zegt gymleraar Peter. De meeste gezichten laten meteen zien dat zij hier geen zin in hebben, een aantal leerlingen gaan protesteren en vragen of het op een ander moment kan. Dit geldt niet voor Fatima. Zij heeft er zin en wil kijken hoe lang zij het dit keer volhoudt! De vorige keer kwam zij bijna tot trap 13 en liep daarmee alle andere kinderen er uit. Zij wil vandaag kijken of zij wel trap 13 kan halen.

Leerlingen zoals Fatima passen perfect in het profiel ‘Uithoudingsvermogen’. Zij horen bij de beste van de klas in onderdelen als de shuttle run, een veldloop en de coopertest. Naast dat zij tot de besten behoren vinden zij dit ook leuk om te doen! Het is heel goed mogelijk dat zij zelf niet aan duursporten doen, omdat ze plezier hebben in andere sporten maar daar niet echt uitblinken.

Ken jij als docent LO zo’n leerling als Fatima? Mooi! Want dan hebben we een nieuwe uitdaging voor hem of haar: de TeamNL Talentdag. En dan specifiek voor profiel uithoudingsvermogen. Dit profiel richt zich namelijk op een sport waarin dit een vereiste is: triathlon!

Als docent LO zou je een leerling met het uithoudingsvermogen van Fatima de mogelijkheid kunnen bieden om gespot te worden door Triathlon. “Elk jaar zien de Talentcoaches van Triathlon meerdere sporters tijdens de Talentdag, die geschikt zijn voor hun opleidingsprogramma’s. Als een kandidaat interessant lijkt wordt deze een paar weken na de TeamNL Talentdag uitgenodigd voor een vervolgdag, waar nader kennisgemaakt wordt met de sport. Op deze manier zijn er vanuit de Talentdagen al meerdere sporters het opleidingsprogramma van triathlon binnengekomen” zegt Anne Ouwerkerk, Projectleider van de TeamNL Talentdag.

Je hoeft namelijk niet op jonge leeftijd te beginnen aan triathlon om er goed in te kunnen worden, zoals voor sommige andere sporten geldt. Voor profiel uithoudingsvermogen zijn we op zoek naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar, met een allround sportverleden. Een aantal deelnemers hebben al een achtergrond in atletiek of zwemmen, maar dit is niet noodzakelijk. Zolang je maar een groot uithoudingsvermogen hebt!

TeamNL Talentdag 2019
Op zondag 24 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Herken jij al een leerling die in het bovenstaande plaatje past? Geef hem of haar dan het zetje tot aanmelden voor de Talentdag! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of meer Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.

 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
03
sep
Cursusdagen Boksend Opvoeden
Agendapunt bekijken
18
sep
Skateboarden
Agendapunt bekijken
21
sep
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...