Nieuws

TeamNL zoekt lengte!

Terug
Onder de noemer ‘ik wist niet dat ik het in me had’ helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring. Het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat docenten LO weten ‘wie het in zich heeft’. De kennis, expertise en inzet van docenten LO is van essentieel belang om talentvolle sporters te ontdekken.

“De leerling met die grote broers. De jongen met de lange armen of dat lange meisje. TeamNL zoekt lengte!”

Die toekomstig lange jongen. Zijn broers zitten een paar klassen hoger en vallen meteen op als je het schoolplein oploopt, ze steken overal bovenuit. De jongere broer in kwestie lijkt deze lengte ook in zich te hebben. Je moet al bijna naar boven kijken als je tegen hem praat. Daarnaast heeft hij ook een bepaalde drive in zich. Iets waarmee hij wil laten zien dat hij zijn broers wel aankan, sterker wil zijn en beter wil worden. Ook al is hij soms nog een beetje onhandig tijdens de gymles omdat hij midden in de groeispurt zit... Hij lijkt sportieve mogelijkheden in zich te hebben!
 
Je vraagt je af of hij niet beter tot zijn recht zou komen in een sport als basketball of roeien, volleybal misschien. En dat kan nu verder bekeken worden! Juist om de potentie van deze leerlingen te analyseren wordt de TeamNL Talentdag georganiseerd, want de TeamNL talentcoaches zijn hard op zoek naar lange jongens en meisjes!
 
Aan de TeamNL Talentdag doen, verdeeld over de profielen Lang&Sterk, Explosief&Snel en Uithoudingsvermogen, veelal laat-specialisatie sporten mee. Sporten waar je op op relatief latere leeftijd mee kan beginnen en dan nog steeds kans hebt om uit te groeien tot een wereldtopper.  Kijk bijvoorbeeld naar olympisch beachvolleyballer Alexander Brouwer, die op zijn 15e overgestapt is van voetbal naar volleybal. Of een deelnemer van de TeamNL Talentdag in 2014 die nu brons heeft gewonnen op het jeugd EK roeien! Is jouw leerling de volgende?
 
“Zit een leerling al van jongs af aan op voetbal maar is hij of zijn erg lang? Is je leerling van vijftien al bijna 2 meter lang? Dan kan je met een beetje balgevoel bij een volleybalclub al snel in de top meedraaien! Dat zou ik graag weten, want ik wil deze leerling dan beter leren kennen!” aldus talentcoach Arnold van Ree van de volleybalbond. Bij de Talentdag wordt dus gezocht naar jongeren die nog niet actief zijn in een van de genoemde sporten. Die kunnen bij de Talentdag laten zien wat ze kunnen, zodat de aanwezige talentcoaches hun potentie verder kunnen analyseren.
 
Voor het profiel Lang en Sterk wordt gezocht naar jongeren tussen 12 en 18 jaar; meisjes die langer zijn of worden dan 185cm en jongens waarvan verwacht wordt dat ze langer worden dan 195cm of al zo lang zijn. De leerling die tijdens een potje basketball zijn klasgenoten gemakkelijk blocked of iedereen van het veld smashed, omdat hij zulke lange armen heeft? Leerlingen met lange broers of zussen? Grote ouders? We ontmoeten ze graag!
 
TeamNL Talentdag 2018
Op zondag 25 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Heb jij een leerling in de klas die erg lang is of wordt? Dan zien we hem of haar graag op de TeamNL Talentdag! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of meer Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
05
jun
Bijeenkomst Route 67+
Agendapunt bekijken
05
jun
Info-avond Master Sport- en...
Agendapunt bekijken
07
jun
Olympic Moves The School Final
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...