Nieuws

TeamNL zoekt lengte!

Terug
(Bericht: TeamNL) 24 november organiseren we,net als de voorgaande jaren, de TeamNL Talentendag. TeamNL zoekt jongeren binnen drie verschillende profielen in de leeftijd tussen de 12 tot 18 jaar. Eerder hebben wij het over het profiel ‘Uithoudingsvermogen’ en het profiel ‘Snel en explosief’ gehad. Vandaag gaan wij op zoek naar lengte!

Gaby is een kop groter dan haar vriendinnen. Als zij met haar praten, dan moeten zij al naar boven kijken. Soms worden er door klasgenoten vervelende opmerkingen gemaakt over haar lengte, zoals “Hey lange, is het koud daarboven?”. Gelukkig trekt Gaby zich daar niks van aan. Zij heeft ook twee oudere broers op school zitten die meteen opvallen, omdat zij overal bovenuit steken. Daarnaast heeft Gaby een bepaalde drive in zich. Deze drive uit zich vooral tijdens de gymles, waarin zij zichzelf graag wil bewijzen en goed tegen een stootje kan. Gaby is lid van een hockey vereniging en doet aan dansles.

Als gymdocent vraag jij je af of Gaby niet beter tot haar recht zou komen in een sport als basketball, roeien of misschien volleybal. Dat kan nu verder bekeken worden! Om de potentie van lange leerlingen als Gaby in deze sporten te analyseren wordt de TeamNL Talentdag georganiseerd. De TeamNL talentcoaches van een aantal sporten, zijn speciaal op zoek naar lange jongens en meisjes!

Aan de TeamNL Talentdag doen sportbonden van veelal laat-specialisatie sporten mee, waar fysieke kenmerken zoals lengte onderscheidend zijn. Deelnemende sporten zien de Talentdag als zeer nuttig voor aanwas van talentvolle sporters en jouw leerling zou de volgende kunnen zijn die instroomt!

“Is jouw leerling van vijftien jaar al bijna 2 meter lang? Dan kan hij met wat balgevoel bij een volleybalclub al snel in de top meedraaien! Zo’n leerling is direct interessant voor volleybal en basketball. De talentcoaches van deze sporten zouden hem dan graag willen leren kennen. Heeft een leerling naast een bovengemiddelde lengte ook nog erg lange armen dan is hij of zij waarschijnlijk interessant voor roeien” zegt Honzik Pavel, Projectleider Talentontwikkeling van TeamNL.

Bij de Talentdag wordt gezocht naar jongeren die nog niet actief zijn in een van de genoemde sporten, maar wel deze kenmerken als lengte en lange armen hebben. Deze leerlingen zien wij heel graag bij de Talentdag, zodat de aanwezige talentcoaches hun potentie kunnen bekijken.

Anne Ouwerkerk, Projectleider TeamNL Talentdag: “Voor het profiel ‘Lang en Sterk’ wordt gezocht naar jongeren tussen 12 en 18 jaar; meisjes die langer zijn of worden dan 185cm en jongens waarvan verwacht wordt dat ze langer worden dan 195cm of al zo lang zijn. De leerling die tijdens een gymles duidelijk voordeel sportief heeft van de lengte? Leerlingen met lange broers of zussen? Lange ouders? We ontmoeten ze graag”.

TeamNL Talentdag 2019
Op zondag 24 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Heb jij een leerling in de klas die erg lang is of wordt? Dan zien we hem of haar graag op de TeamNL Talentdag! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.

 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...