Nieuws

TeamNL zoekt: de leerling die altijd door twee of drie klasgenoten wordt verdedigd, omdat de rest kansloos is als zij wegsprint!

Terug
Onder de noemer ‘ik wist niet dat ik het in me had’ helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring. Het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat docenten LO weten ‘wie het in zich heeft’. De kennis, expertise en inzet van docenten LO is van essentieel belang om talentvolle sporters te ontdekken. Vandaag: op zoek naar explosiviteit en snelheid!

Het meisje dat tijdens de gymles nooit door één, maar altijd door twee of zelfs drie klasgenoten wordt verdedigd. Als zij de kans krijgt om weg te sprinten, heeft de rest het nakijken. Of de jongen die vaak als eerste de salto via de trampoline voordoet, omdat hij hoog kan springen en nergens bang voor is. Dat zijn de leerlingen die misschien wel toe zijn aan een nieuwe sportieve uitdaging, één waarin ze de wereldtop kunnen halen. Dát zijn de leerlingen die de TeamNL talentcoaches zoeken. En die leerlingen nodigen we van harte uit voor de TeamNL Talentdag op 25 november.
 
Topsporters die sprinten op de atletiekbaan, die baanwielrennen en die rugby sevens spelen hebben een overeenkomstig profiel: snel en explosief. Er zijn genoeg jongeren die van jongs af aan voetballen of hockeyen, maar misschien hebben zij in een voor hun nog onbekende sport veel meer potentie om de top te halen. Misschien zou het in hun voordeel werken om een switch te maken. Te wisselen naar een nieuwe sport. En juist hier: bij het herkennen van die leerlingen en hen op de andere mogelijkheden te wijzen, spelen docenten LO een onmisbare rol!
 
 “Ken jij die snelle en explosieve leerling? Die nergens bang voor is? Dan is baanwielrennen mogelijk iets voor hem of haar!” vertelt Steve McEwen, talentcoach baanwielrennen. “Een aantal sporters die aan de Talentdagen hebben meegedaan, trainen nu fulltime op Papendal. Misschien hoort jouw leerling daar straks ook bij!”
Ook rugby sevens Talentcoach Richard van den Broek zoekt naar snelheid. Snelle meiden welteverstaan: “Wij zijn op zoek naar meisjes die goed kunnen sprinten. De helft van onze Jong Oranje-selectie bestaat uit deelnemers van de Talentdagen, dat werkt goed in onze sport. Er zijn zelfs vijf meiden vanuit de Talentdagen die in juni van dit jaar al deelnamen aan het EK senioren!”
 
De Talentcoaches zijn benieuwd naar alle talentvolle sporters die nu nog buiten hun gezichtsveld rondlopen op de Nederlandse sportvelden en sportzalen. Als docent lichamelijke opvoeding kan je hen en je leerlingen hierbij helpen. Houd je ogen open voor talentvolle sporters in je klas, en wijs je leerlingen op de TeamNL Talentdag! Daar kunnen ze laten zien wat ze kunnen, en zo hun mogelijkheden verkennen.
 
TeamNL Talentdag 2018
Op zondag 25 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Heb jij een leerling in de klas die erg snel en explosief is? Geef ze een wildcard! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of meer Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...