Nieuws

TeamNL: op zoek naar uithoudingsvermogen!

Terug
Die fanatieke leerling, die steeds op zoek is naar een nieuwe sportieve uitdaging en bijna onvermoeibaar lijkt… Heb jij hem of haar in de klas? Onder de noemer ‘ik wist niet dat ik het in me had’ helpt TeamNL sportbonden met het vinden van talentvolle sporters buiten hun eigen sportkring.

Het is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat docenten LO weten ‘wie het in zich heeft’. De kennis, expertise en inzet van docenten LO is van essentieel belang om talentvolle sporters te ontdekken.

In deze editie: op zoek naar uithoudingsvermogen!

Je kent ze vast wel, die leerlingen die nooit uit gesport raken. Die altijd meer willen, beter willen worden en zo goed als onvermoeibaar zijn. Houd je een veldloop, komt zij als eerste over de streep. Ga je buiten zwemmen, dan is het altijd dezelfde jongen die als eerste vol enthousiasme bij het bad aankomt. Om er vervolgens met een enorme duik in te springen. Zie je die leerling al voor je? Mooi! Want dan hebben we een nieuwe uitdaging voor hem of haar: de TeamNL Talentdag. Speciaal georganiseerd voor de laat-specialisatie sporten. Sporten waar je op relatief latere leeftijd nog mee kan beginnen en dan nog steeds kunt uitgroeien tot een wereldtopper. Sporten die op zoek zijn naar nieuwe talentvolle sporters.

Triathlon is een van die sporten. Wie zoeken zij precies en hoe uit zich dat in de gymles? “Wij zoeken die leerling die altijd op zoek is naar een sportieve uitdaging. De leerling die opvalt tijdens de gymles, omdat hij of zij niet te stoppen is.” vertelt Marcel ten Wolde, talentcoach triathlon.
“Het zijn vaak de leerlingen die de shuttle run test of coopertest juist leuk vinden. Het als een uitdaging zien om volledig tot het gaatje gaan. Of die typische outdoor ganger, die het liefste elke gymles buiten is of helemaal los kan gaan tijdens het apenkooien” schetst ten Wolde. “De Talentdagen hebben zijn waarde bewezen. Een aantal deelnemers vanuit de Talentdagen volgt nu het opleidingsprogramma in Arnhem. Zo zit hier nu een oud-voetballer die vier jaar geleden mee deed aan de Talentdag en nu brons heeft gewonnen op de WK duathlon voor junioren.”

Technisch directeur Adrie Berk van de Nederlandse Triathlon Bond vult aan: “Je hoeft niet op je zesde te beginnen om goed te kunnen worden in triathlon. Wij zijn op zoek naar jongeren tussen de 12 en 18 jaar, met een allround sportverleden. Vaak komen onze sporters uit het zwemmen of atletiek, maar ook iemand die nu hockeyt of voetbalt, kan potentie hebben om een goede triatleet te zijn.”

TeamNL Talentdag 2018
Op zondag 25 november vindt de TeamNL Talentdag plaats op Papendal en in Almere. Herken jij al een leerling die in het bovenstaande plaatje past? Geef hem of haar dan een Wildcard! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Talentdag via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl. Wil je meer weten of meer Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via talentdag@nocnsf.nl.

 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...