Nieuws

Uitslag KVLO-ledenpeiling pensioenakkoord

Terug
De KVLO heeft haar leden gevraagd hoe zij denken over het pensioenakkoord dat gesloten is tussen kabinet, werkgevers en werknemers. Op de peiling hebben 988 leden van de KVLO gereageerd. Daarvan heeft 88% vertrouwen uitgesproken in het pensioenakkoord.

De mening van de leden van alle verenigingen van de FvOv heeft meegewogen bij het standpunt van de vakcentrale VCP. Ook de VCP heeft ingestemd met het akkoord, nadat de FNV- en CNV-leden al akkoord zijn gegaan.

Een belangrijke afspraak in het akkoord is dat de AOW-leeftijd de komende twee jaar niet verder door zal stijgen en blijft staan op 66 jaar en vier maanden. Pas vanaf 2022 stijgt de AOW-leeftijd weer, maar minder snel dan het kabinet eerder wilde. Ook is het de bonden gelukt om een streep te zetten door de een-op-een koppeling met de levensverwachting: een jaar langer leven betekent met dit pensioenakkoord acht maanden langer doorwerken in plaats van een heel jaar.

Nu de bonden hebben ingestemd, kunnen de afspraken uit het akkoord worden omgezet in wetgeving en zal verdere uitwerking plaatsvinden.

Bijlage
Tabellen en cijfers ledenpeiling juni 2019
Reacties (4)
Bert Utens21 jun om 12:26
Blij dat de leden KVLO zo verstandig zijn. Hoewel al jaren niet meer actief als LO-er, toch lid gebleven van deze uitstekende vakbond die in het verleden de LO-ers goed heeft vertegenwoordig.
Helaas ga ik binnenkort i.v.m. nadere pensionering lidmaatschap opzeggen
Karel Snel21 jun om 13:51
Ook ik ben, als gepensioneerd KVLO-lid, blij met deze uitslag.
Eens een LO-er, altijd een LO-er! Veel collega's blijven na hun pensionering ondersteunend lid van de KVLO en vallen dan onder de categorie Anders Actieven. Twee maal per jaar wordt voor deze doelgroep boeiende bijeenkomsten georganiseerd om zo collega's te blijven ontmoeten en binding met het vak te behouden. Warm aanbevolen!

Sandra Roelofsen21 jun om 14:24
Dank voor uw reactie. Fijn moet horen en mooi dat u nog zo betrokken bent!
Hilde Bax21 jun om 14:43
Ik ben blij met de grote respons vanuit de KVLO. De leden tonen daarmee betrokkenheid. Ook de uitslag lijkt me helder. Fijn dat er eindelijk een pensioenakkoord is.
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...