Nieuws

Uitslag ledenpeiling KVLO over convenant onderwijsakkoord en staking

Terug
Meer dan de helft van de leden die gestemd heeft (53%), adviseert om de handtekening te laten staan. Verder is er bij ruim 95% voorkeur voor het handhaven van de oproep tot staking.

We hebben 6338 leden aangeschreven die werkzaam zijn in het PO, VO en SO. Er hebben 1321 leden van de KVLO gereageerd op deze ledenpeiling. Dat is een (digitale) opkomst van 20,8%. Deze opkomst voor een flitspeiling na een onrustig weekend in onderwijsland is voor de KVLO voldoende om de uitslag als uitgangspunt te nemen voor een advies aan het bestuur van de FvOv.

Van de stemmende leden heeft 4,54 % gekozen om de handtekening onder het convenant te laten staan en niet op te roepen tot staking.
Handtekening laten staan en wel oproepen tot staking wordt geadviseerd door 48,45%.
Het intrekken van de handtekening en oproepen tot staking wordt geadviseerd door 47,01%. Zie bovenstaand schema.

Meer dan de helft van de leden die gestemd heeft (53%), adviseert dus om de handtekening te laten staan. Verder is er bij ruim 95% voorkeur voor het handhaven van de oproep tot staking.

De KVLO adviseert de FvOv op basis van deze uitslag om de handtekening onder het convenant te laten staan en wel op te roepen tot staking voor meer en betere structurele oplossingen en zal dat ook aan haar leden kenbaar maken.

Zie ook uitslag en oproep van FvOv >>

------------------
Reiskosten Staking 6 november
Ben je als KVLO-lid aanwezig bij een van de stakingslocaties in het land? Dan kan je de reiskosten op basis van openbaar vervoer tweede klas bij ons declareren. Geef bij declaratie van reiskosten per auto aan bij welke locatie je aanwezig bent geweest. Maak bij declaratie van OV-kosten een fotokopie van het OV-bewijs of busvervoer en mail deze naar actie@kvlo.nl of stuur deze naar KVLO, antwoordnummer 6030, 3700 VB Zeist.  Vergeet niet je naam, adres, school en Ibannummer te vermelden.
Reacties (10)
Sjoerd 5 nov om 06:35
Persoonlijk ben ik ook benieuwd naar de uitslag wanneer je de reactie weg haalt van de leden die werkzaam zijn in het VO.

Dus wanneer je de leden peilt die werkzaam zijn in het PO, SO en VSO.
Patricia 5 nov om 07:58
Inderdaad Sjoerd, daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar!
Harmen 5 nov om 11:58
Het deel bestemd voor de vso was het enigste deel dat structureel zou zijn..... dat zou weer een andere reden zijn om anders te stemmen in deze poll.
Sandra Roelofsen 5 nov om 12:41
Er is een analyse gemaakt van de ledenpeiling van de KVLO:

Er hebben in totaal 1321 leden van de KVLO gestemd:
918 leden uit het VO = 69,5 %
318 leden uit PO= 24 % %
30 leden uit SO = 2,3 %
39 leden uit VSO= 3 %
(overige 1,2 % zijn leden werkzaam in MBO en HBO)

Van de PO leden heeft 57 % opgeroepen om de handtekening in te trekken en op te roepen tot staking, 42 % wil dat de FvOv achter de handtekening blijft staan maar wel oproept tot staking en 3 % geeft aan dat de FvOv achter het convenant moet blijven staan en wil niet oproepen tot staking. De SO leden volgen het beeld van de PO leden.
Totaal 45 % van de PO (en SO) leden vindt dat in ieder geval de handtekening onder het convenant moet blijven staan, maar denkt verschillend over de stakingsoproep.

Van de VO leden heeft 43 % aangegeven dat de handtekening onder het convenant moet worden ingetrokken en verzoekt alsnog op te roepen tot staking.
51 % van de VO leden vindt dat de FvOv achter de handtekening moet blijven staan maar wil wel oproepen tot staking, 6 % vindt dat de handtekening met blijven staan en wil de stakingsoproep in trekken. De VSO leden geven hetzelfde beeld als de VO leden.
Totaal 57 % van de VO (en VSO) leden vindt dat in ieder geval de handtekening onder het convenant moet blijven staan, maar denkt verschillend over de stakingsoproep.
Zie maar even. 5 nov om 19:31
Maar wordt er nu wel of niet gestaakt?
Sjoerd 6 nov om 11:07
Bedankt voor jullie reactie. Duidelijk is mij geworden dat ik anders denk dan de KVLO (FvOv) en een groot deel van de leden.

Om die reden heb ik dan ook met pijn in het hard mijn lidmaatschap opgezegd. Ik sluit mij aan bij een bond die mijn standpunten van het PO (SO en VSO) vertegenwoordigd. Ik hoop dat leden die anders denken dan de KVLO dit ook zullen doen.

Peter 6 nov om 14:10
Ik vind het vreemd dat mijn bond wél achter de staking staat maar op de site géén duidelijkheid verschaft over hoe en waar.
Ik probeer me als lid van de KVLO te registreren als staker. Waar en hoe kan ik dat??
Mijn werkgever, vereniging OMO, houdt salaris in van werknemers die staken. Kan ik dat via de bond terug krijgen? (en hoe moet ik dat doen dan)
Sandra Roelofsen 6 nov om 19:41
Peter, alle informatie over de staking kon u vinden in de oproep brief aan de leden van de KVLO en via de FvOv site (zie links in artikelen die op KVLO site worden geplaatst) en de verwijzingen naar de stakingssite.
De KVLO heeft geen stakingskas en registratie is in die zin niet nodig. Nog onlangs heeft de KVLO aan haarleden gevraagd of er weer een stakingskas zou moeten worden ingesteld. De leden hebben daar met grote meerderheid tegen gestemd.
Sandra Roelofsen 6 nov om 19:49
Sjoerd, jammer dat je je lidmaatschap van de KVLO hebt opgezegd, maar dat staat je natuurlijk vrij!
De KVLO probeert altijd de belangen en de kwaliteit van ons vak voorop te stellen en dat te combineren met goede arbeidsvoorwaarden en omstandigheden omdat dat een voorwaarde is om het vak goed te kunnen uitoefenen. Dat vergt soms redelijkheid, soms harde standpunten. Het is jammer dat je je nu niet gesteund voelt door de KVLO, terwijl we als FvOv nog steeds samen met andere bonden optrekken, alleen soms anders zichtbaar zijn.
Sjoerd Nossin 8 nov om 18:37
Ik vind het vreemd dat er een advies wordt uitgebracht terwijl er maar 2% verschil is in de peiling die door 20% van de leden is ingevuld, waarvan het meerendeel uit het VO. Als KVLO moet je voor alle LO docenten op willen komen. Ook deze Sjoerd zal daarom zijn lidmaatschap op gaan zeggen.
Misschien kunnen jullie jezelf beter KVLO-VO gaan noemen.
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
03
sep
Cursusdagen Boksend Opvoeden
Agendapunt bekijken
18
sep
Skateboarden
Agendapunt bekijken
21
sep
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...