Nieuws

Update Curriculum.nu

Terug
(Uit de curriculum.nu-nieuwsbrief) Op 10 oktober 2019 overhandigden de negen ontwikkelteams van Curriculum.nu hun voorstellen voor de herziening van het curriculum aan minister Slob. In maart en juni heeft de Tweede Kamer deze voorstellen besproken en zich uitgesproken over de volgende fase: de vertaling naar kerndoelen en eindtermen. Het ministerie heeft SLO opdracht gegeven om met het vervolgtraject aan de slag te gaan. Na de zomer volgt meer duidelijkheid over de uitwerking.

Wat zijn nu de vervolgstappen?
In teams per leergebied gaan leraren, lerarenopleiders/ vakdidactici en (curriculum)experts (van SLO) vanaf november verder werken aan de kerndoelen van het landelijke curriculum. Dit doen ze aan de hand van de bouwstenen die in 2019 zijn opgeleverd. In één jaar gaan ze de bouwstenen voor po en onderbouw-vo ontwikkelen tot concept-kerndoelen. Voor de teams beginnen, brengt een wetenschappelijke curriculumcommissie advies uit over de reeds gemaakte curriculumvoorstellen en over de werkopdracht van de teams. De teams gaan samenwerken met vakinhoudelijke verenigingen, schoolleiders, vertegenwoordigende partijen, vakexperts en toets- en leermiddelenmakers.

De wetenschappelijke curriculumcommissie zal ook een opdracht formuleren voor vakvernieuwingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het traject hiervoor start in 2021. Hierin gaan teams met betrokkenheid van leraren, (curriculum)experts en scholen beginnen met de vakken Nederlands, moderne vreemde talen, wiskunde en Beta VMBO.

In september zal de werving van leraren starten. Lerarenopleiders/vakdidactici kunnen zich al aanmelden. Houd onze website www.curriculum.nu in de gaten, en via deze nieuwsbrief volgt na de zomerperiode meer informatie.

Voor nu wensen we u een fijne zomer!
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
03
sep
Cursusdagen Boksend Opvoeden
Agendapunt bekijken
18
sep
Skateboarden
Agendapunt bekijken
21
sep
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...