Nieuws

Vakblad Lichamelijk Opvoeding van 1904 tot 1950 online!

Terug
Om te zorgen dat deze kennis en geschiedenis niet verloren gaat, heeft de KVLO ingetekend op een programma van de Koninklijke Bibliotheek om oude jaargangen te digitaliseren.

Met het 160 jarige bestaan van de KVLO in zicht (2022) zijn er al veel uitgaven van het magazine ‘Lichamelijk Opvoeding’ langsgekomen. Ook het vakblad bestaat al ruim 100 jaar. Om te zorgen dat deze kennis en geschiedenis niet verloren gaat, heeft de KVLO ingetekend op een programma van de  Koninklijke Bibliotheek om oude jaargangen te digitaliseren. Op deze manier blijft de informatie niet alleen bewaard, hij wordt ook weer voor iedereen toegankelijk.

Nieuwsgierig naar de leden in 1915, de veranderende visie op gymnastiekonderwijs voor meisjes of hoe ze in 1939 dachten over het afschaffen of juist verplicht stellen van gymnastieklessen?
Dit en nog veel meer is nu te vinden via de website van de Koninklijke Bibliotheek (www.delpher.nl). Hier zijn de complete uitgaven van ‘Lichamelijke Opvoeding’ van de jaargangen 1913 tot 1939 vanaf nu in te zien. Ook is hier het ‘Correspondentieblad van de Vereeniging van Gymnastiek-Onderwijzers in Nederland’ dat van 1904 tot 1912 voorafging aan de huidige ‘Lichamelijke Opvoeding’ terug te vinden.

De jaargangen van 1939 tot 1950 van ‘Lichamelijke Opvoeding’ zijn (vanwege auteursrechten) niet via de website te bekijken, maar wel in te zien bij de KVLO in Zeist en in de leeszaal van de Koninklijke Bibliotheek. De Koninklijke Bibliotheek is nog doende met de digitalisering van de volgende tien jaargangen van ‘de LO’ 1951-1960. Die komen over enige tijd ook beschikbaar voor inzage bij de KVLO en in de leeszaal van de KB.
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...