Nieuws

Verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland 2016

Terug
Werk jij op de sportiefste VO-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2016’.

De KVLO gaat, in samenwerking met NOC*NSF en de Hanzehogeschool (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) in Groningen, op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2014 won de Open Schoolgemeenschap Bijlmer uit Amsterdam de titel. Wordt jouw school de sportiefste school van Nederland? Doe mee!

Deelname
Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een gezonde en actieve leefstijl. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
 
Finale (gewijzigde datum)
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen vijf scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 40 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op op 14 april 2016 (was 7 april) tijdens de finale op het sportcomplex van de Hanzehogeschool (ALO) in Groningen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2016’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Hanzehogeschool (ALO) georganiseerd.
 
Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van €3000,- euro. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van €1500,- euro. De waardecheques worden aangeboden door de firma’s Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen.
 
Aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je hier vinden. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 20 februari  2016 te mailen naar ton.winkels@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
25
jun
Papendaldagen (vol)
Agendapunt bekijken
05
jul
Word docent van het...
Agendapunt bekijken
26
sep
Studiedag BSM en LO2
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...