Nieuws

Vervolg Onderwijs2032: Dekker wil koerswijziging!

Terug
De inbreng van de docenten lo tijdens de verdiepingsfase (o.a. onze ledenbijeenkomst “Bestaat LO nog in 2032?') heeft effect gehad!

Vlak voor de kerstvakantie reageerde Sander Dekker op de rapportages van de verdiepingsfase Onderwijs2032. Zijn eerste conclusie is dat er een koerswijziging nodig is en in het vervolg “leraren een steviger rol krijgen in curriculumontwikkeling”. Dit betekent dat de inbreng van alle docenten tijdens de verdiepingsfase (o.a. onze ledenbijeenkomst van 30-09- 2016 over “Bestaat LO nog in 2032?') effect heeft gehad en dat het dus zin heeft om ook in de toekomst actief mee te werken aan de curriculumontwikkeling.
 


Ledenbijeenkomst in Amersfoort
 

Een ander belangrijk effect is dat de voorgestelde ordeningsprincipes voor de kennisdomeinen losgelaten worden. In het veld zijn grote zorgen dat met de kennisdomeinen de bestaande vakkennis verloren zal gaan. Dekker stelt voor om naar een beter middel te zoeken om de samenhang tussen de vakken in de toekomst vorm te geven. Daarbij zijn de bestaande vakken en leergebieden het startpunt.

Dit wil overigens nog niet zeggen dat de vakken gered zijn en in de toekomst op het rooster blijven staan. Belangrijk blijft dat we als vakorganisaties blijven meepraten over hoe onze vakken een bijdrage kunnen leveren aan een brede ontwikkeling van kinderen. In januari zal Dekker met een voorstel komen over hoe het traject verder zal gaan.


Jan Rijpstra, voorzitter
Cees Klaassen, directeurDownload
Rapportages van de verdiepingsfase Onderwijs2032

meer info
Bericht ledenbijeenkomst van 30-09- 2016 over “Bestaat LO nog in 2032?'

Reacties (1)
Bezoeker 4 jan om 20:26
Nu samen met de ALO's een helder perspectief schetsen wat wij als vakwereld kunnen leveren en welke effecten dat heeft (voor bijvoorbeeld de ziektekosten).
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...