Nieuws

Voorrangsprocedure voor onderwijspersoneel voor het testen op Covid-19

Terug
(Bericht FvOv) Het streven is dat vanaf vrijdag 18 september 2020 onderwijspersoneel in het primair en voorgezet onderwijs – na toestemming van de schoolleider – toegang krijgen tot de voorrangsprocedure voor het testen op Covid-19 bij de GGD. Onderaan dit bericht staat het laatste nieuws van OCW..

De voorrangsprocedure is uitsluitend bedoeld voor het zo veel mogelijk voorkomen van uitval van onderwijstijd, zodat de continuïteit van het primair proces niet in gevaar komt. De schoolleider bepaalt wie er voor de voorrangsprocedure in aanmerking komt.

Afweging
De schoolleider moet daarvoor een integere afweging maken. Als de voorrangsprocedure vol loopt met niet-spoedeisende testen, kan de snelle doorlooptijd niet meer gerealiseerd worden. De voorrangsprocedure is alleen geoorloofd als de continuïteit van het primair proces in gevaar is. Dat wil zeggen dat er sprake is van niet op te vangen lesuitval en/of dat een klas naar huis moet worden gestuurd.

Werkwijze
  • De medewerker meldt zich bij de schoolleider als zij/hij corona-gerelateerde klachten heeft.
  • De schoolleider kijkt of zij/hij in aanmerking komt voor de voorrangsprocedure, hiertoe komt een afwegingskader beschikbaar.
De GGD en alle instanties hebben erg hun best gedaan om de voorrangsprocedure voor het onderwijs te realiseren. De onderwijsorganisaties zijn blij dat dit op deze korte termijn is gelukt. Het is wel belangrijk dat de voorrangsprocedure door iedereen zorgvuldig wordt toegepast.
------------

Laatste nieuws van het ministerie van OCW..
Zorgmedewerkers en leraren krijgen tijdelijk prioriteit bij de coronatesten. Het gaat om een tijdelijke maatregel omdat er te weinig testcapaciteit is. Vanaf maandag 21 september is dit mogelijk. Meer>>
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...