Nieuws

Wetsvoorstel SP voor meer en beter bewegingsonderwijs in PO

Terug
De lichamelijke opvoeding krijgt in de Tweede Kamer veel aandacht. Michiel van Nispen van de SP is vorig jaar zomer begonnen met het voorbereiden van een wetsvoorstel om drie uur lichamelijke opvoeding wettelijk te regelen..

..(Zie ook: de reactie hierop van de KVLO dd.16-07-2015) en stuurde vandaag het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer (Wetsvoorstel en toelichting dd. 25-02-2016).

Begin dit jaar rondde Rudmer Heerema van de VVD een initiatiefnota af met als titel: ‘Lichamelijke opvoeding is een vak, juist in het basisonderwijs: Een pleidooi voor beter bewegingsonderwijs op de basisschool gegeven door vakleerkrachten’ (Zie ook: bericht over de initiatiefnota dd. 01-02-2016 en de reactie hierop van de KVLO ).

De Tweede Kamer komt in een korte tijd met twee waardevolle initiatieven die goed aansluiten bij de missie en visie van de KVLO en ook goed aansluiten bij het huidige Kabinetsbeleid en het Regeerakkoord (Rutte II, 2012). Immers ook in het plan van aanpak bewegingsonderwijs van staatssecretaris Dekker en de PO-Raad staat dat in 2017 alle kinderen minimaal twee uur gym moeten krijgen met een streven naar drie uur.

Uiteindelijk gaat het erom dat alle kinderen goed leren bewegen waarbij de lessen lichamelijke opvoeding bij voorkeur worden gegeven door vakleerkrachten.

De initiatieven van beide Kamerleden krijgen onze steun. De KVLO hoopt dat beide initiatieven zullen leiden tot een kwalitatieve en kwantitatieve borging van de lichamelijke opvoeding, opdat onze kinderen voor nu en later een solide basis krijgen voor een actieve en gezonde leefstijl en met vertrouwen en plezier kunnen deelnemen aan de beweeg- en sportcultuur.
 
Jan Rijpstra (voorzitter)
Cees Klaassen (directeur)


Lees ook: de reacties van andere lezers en/of reageer zelf (hieronder of) op KVLOFacebook.
 
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
10
dec
Najaarsscholing
Agendapunt bekijken
11
dec
Wintervergadering 2020
Agendapunt bekijken
11
jan
Online Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...