Nieuws

Wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage kan het organiseren van activiteiten (PO èn VO) lastiger maken!

Terug
Docenten opgelet! We raden aan om de inwerkingtreding van deze wet en mogelijke gevolgen daarvan voor activiteiten bij jou op school zo snel mogelijk bespreekbaar te maken.

Per 1 augustus 2021 treedt de wetswijziging vrijwillige ouderbijdrage in werking. Deze wet bepaalt dat leerlingen in beginsel niet geweigerd mogen worden bij door de school georganiseerde activiteiten als de ouderbijdrage door ouders niet betaald wordt.

Met deze wet gaat het dus expliciet om activiteiten georganiseerd buiten het verplichte onderwijsprogramma. De wet is dus geen verbod om activiteiten te organiseren. Het gevolg van de wet kan echter wel zijn dat bepaalde activiteiten minder goed of niet financierbaar worden.

Dus docenten (PO en VO) opgelet: we raden aan om de inwerkingtreding van deze wet en mogelijke gevolgen daarvan voor activiteiten bij jou op school zo snel mogelijk bespreekbaar te maken.
Verzoek de medezeggenschapsraad en het bevoegd gezag daarover met elkaar in gesprek te gaan, beleid te maken en te bezien of er zo nodig (financiële) ruimte nodig is om de doorgang van bepaalde activiteiten voor aankomend schooljaar te garanderen.
 
Zie ook
Als je nog vragen hebt over de invoering van deze wetswijziging en de mogelijke gevolgen voor jouw school, dan kun je contact opnemen met KVLO juridisch!

Lees ook
Waar moet de MR op letten?
op fvov.nl>>

Reageer op Gymlesoverleg (FB)
Zijn jullie al op de hoogte? Levert het problemen op en zo ja: hoe gaan jullie ermee om? Met aangepaste activiteiten? Sponsoring?..
Laat het hieronder of op Gymlesoverleg weten..
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...