Skip Navigation Linksartikel

 Inhoudseditor

Blijf sporten!

Olympic Moves  |  1 maart 2021

​Gezonde Generatie blijft sporten


Zeker driekwart van de kinderen was in januari 2020 nog actief aan het sporten, in januari van dit jaar geldt dat nog maar voor net iets meer dan de helft, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van NOC*NSF. Dit is historisch laag. Een grote groep kinderen (5-18 jaar) sport zelfs al maanden helemaal niet meer. Met name de sluiting - ook voor kinderen - van alle binnensportaccommodaties is daar een belangrijke oorzaak van.
 
Gezonde Generatie wil via Olympic Moves nog meer jongeren het plezier van samen sporten laten beleven. Juist in een jaar waarin weinig kan worden gesport. Hoewel de regiofinales dit voorjaar niet mogelijk zijn, zoeken we daarom samen naar andere manieren om zo veel mogelijk leerlingen plezier te laten beleven aan sport. Bijvoorbeeld door online challenges en activiteiten op de scholen. En straks hopelijk op 4 juni samen, tijdens de regiofinales met maar liefst 18 verschillende sporten.  
 
Houd voor updates over het programma van Olympic Moves de website in de gaten. Weten wat Gezonde Generatie nog meer doet? Kijk dan op www.gezondegeneratie.nl.