Skip Navigation Linksartikel

Regionale finales geannuleerd

Olympic Moves  |  12 mei 2021
We hebben ons het afgelopen jaar ingezet om zoveel mogelijk leerlingen tegelijkertijd fysiek bezig te kunnen laten zijn en het plezier van samen sporten te laten ervaren. Ondanks de aangekondigde versoepelingen gisteravond, zijn er binnen het onderwijs en de sport nog de nodige drempels: binnen versus buitensport, competitieverband, groepsgrootte, reizen etc. We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld en ernaar gestreefd om de regionale finales door te laten gaan op 4 juni, maar vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. We hebben daarom besloten om de regionale finales definitief te annuleren. We zijn ons ervan bewust dat er veel voorbereiding en inzet nodig is geweest van de verschillende docenten LO. Wij bedanken iedereen voor zijn of haar bijdrage en vinden het jammer dat we dit jaar geen gezamenlijke fysiek sportmoment kunnen organiseren in het land en op Papendal. 

Sporten op je eigen school op vrijdag 4 juni 2021

Ondanks annulering van de regionale finales willen we zo veel mogelijk leerlingen in het hele land laten sporten en bewegen op vrijdag 4 juni 2021 in het kader van Olympic Moves. Helaas kan dat dus niet tijdens de regionale finales, maar wél via een programma op jouw eigen school! Bijvoorbeeld door pauze-activiteiten, speciale Olympic Moves gymles(sen), een sportdag, een sporttoernooi, Olympic Moves 5K Run, Make Your Move Challenges etc. Uiteraard volgens de geldende corona-maatregelen en wat het beste bij jouw school en leerlingen past. Want, alle leerlingen verdienen het om weer aan een leuke sportactiviteit deel te nemen en ergens naar uit te kijken – na een jaar waarin zo weinig mocht én kon. Jullie zorgen voor passende sportactiviteiten op school, wij zorgen voor de Olympic Moves beleving. Zo kunnen we alsnog vrijdag 4 juni het schooljaar, gezamenlijk, sportief en met een feestje afsluiten!

Wildcard The School Final 2022

Ook goed nieuws voor alle scholen die zich dit jaar hebben ingeschreven! We willen je op vrijdag 4 juni graag een kans geven om je dit jaar al te plaatsen voor The School Final 2022! Hoe?

Ga op 4 juni met jouw leerlingen aan de slag met de Make Your Move challenges en maak kans op wilcard voor The School Final 2022. 

Alle ingeschreven scholen krijgen in de week van 1 juni een pakket opgestuurd met daarin vlaggen, T-shirts van dit jaar en informatie over de challenges en inzending.  

Aan het einde van de dag kunnen de leerlingen online meegenieten van een (live) Olympic Moves sluitingshow vanuit Papendal. 

Make Your Move

Vergeet niet nu al mee te doen aan Make Your Move. Eind mei worden de prijzen verdeeld, zoals een clinic van een bekende sporter, een sportdag XL, Olympic Moves sportmaterialen en meer! Inzenden van challenges kan tot 28 mei. De scholen die voor 19 mei een challenge inzenden krijgen allemaal een Olympic Moves trui opgestuurd.