Nieuws

Esports pilot gestart!

Terug
03 mei - Met een groep van 20 scholen zijn we gestart met een Olympic Moves esports pilot. Met deze pilot willen we de kracht van gaming gebruiken om binnen het Olympic Moves programma een nieuwe doelgroep aan te spreken.

Gaming vs fysiek sporten 
We geloven we dat gaming een positief effect kan hebben op het fysiek beoefenen van sport. Door E-Sports als een van de onderdelen binnen Olympic Moves te integreren hopen we leerlingen die nog niet deelnemen in een van de sporten te enthousiasmeren en de komende jaren niet alleen aan E-Sports, maar ook aan andere sporten mee te gaan doen. 
 
Wat willen we weten? 🕵 
We gebruiken deze pilot om te onderzoek of er voldoende animo en enthousiasme is om E-Sports een definitieve plek te geven binnen Olympic Moves. Daarnaast willen we graag weten met welke games we dat dan zouden moeten doen. Wat wordt er het meest gespeeld? En natuurlijk is de werking van de game omgeving ook van belang. Werkt alles zoals het zou moeten en is het van alle gemakken voorzien? Samen met docenten LO en leerlingen gaan we het platform en de games testen, evalueren en door ontwikkelen.  
 
De games 👾
De games die nu standaard in de game omgeving beschikbaar zijn, zijn FIFA, Just Dance en Minecraft. We willen de pilot daarnaast gebruiken om vast te stellen welke games het meest gespeeld worden door scholieren. Vanuit Olympic Moves is bewust voor FIFA en Just Dance gekozen voor de link met sport en sluit daarmee het meest aan bij de waarden van Olympic Moves. Daarnaast is er gekozen om ook met een niet- sportgerelateerde game te starten die voor een brede groep aansprekend is.
Gebruik de
promotiematerialen
Downloads
Video The School Final 2021
Juni 2021
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...