Nieuws

Esports X Olympic Moves

Terug
09 februari - Sinds vorig schooljaar hebben we, samen met docenten LO, gekeken naar waar we vernieuwingen kunnen aanbrengen in het bestaande programma. Via een klankbordgroep, peilingen en het webinar hebben we waardevolle informatie verkregen om Olympic Moves verder (door) te ontwikkelen om ook de komende jaren aansluiting te houden op de leefwereld van scholieren. Dit schooljaar is de toevoeging van twee nieuwe sporten de eerste uitkomst geweest van deze ingeslagen weg. Een van de andere uitkomsten is dat vanuit leerlingen perspectief en de sportwereld esports een steeds belangrijkere rol speelt.

We hebben achter de schermen gewerkt om te kijken hoe we esports een passende plek kunnen geven binnen Olympic Moves. Esports zou namelijk een goed middel kunnen zijn om nieuwe groepen leerlingen in aanraking te laten komen met Olympic Moves, met als uiteindelijk doel ook hen het plezier van sporten te laten beleven. We willen dit samen met de scholen en docenten LO vorm gaan testen en evalueren. We starten daarom binnenkort met een pilot met een selecte groep scholen, waar in competitieverband de strijd met elkaar aangegaan wordt (o.a. FIFA en Just Dance). 

Wil jij hier met jouw school gratis aan meedoen?
Stuur dan een mail naar olympicmoves@kvlo.nl voor meer informatie en/of aanmelding. Er geldt vol = vol dus wees er snel bij. 
Gebruik de
promotiematerialen
Downloads
Video The School Final 2019
Februari 2021
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...