Nieuws

Heeft jouw leerling het in zich?

Terug
06 september - Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland. De competitie die plaatsvindt in een sfeer van Olympische waarden. En misschien ook wel de competitie waar jongeren voor het eerst kennis maken met een andere sport en ontdekken dat ze die eigenlijk ook heel leuk vinden. En mogelijk ook de plaats waar de docent LO ontdekt dat de leerling in kwestie dankzij zijn/haar lengte, explosiviteit of uithoudingsvermogen in een nieuwe sport misschien wel erg ver kan komen. Van Olympic Moves naar uiteindelijk de Olympische Spelen… heeft jouw leerling het in zich?!
 
De TeamNL Talentdag
Als jij bovenstaande observatie hebt gedaan, dan hebben wij een belangrijke boodschap voor je: verwijs jouw leerling door naar de TeamNL Talentdag!
 
Sinds 2014 organiseert NOC*NSF namelijk de TeamNL Talentdagen, om nieuwe talentvolle sporters te vinden voor een aantal laat-specialisatie sporten of sporten met enkele dominante onderscheidende kenmerken. Het is voor jongeren namelijk nog steeds mogelijk om op latere leeftijd over te stappen naar een andere sport en daarin de top te bereiken.
Denk bijvoorbeeld aan Annemiek van Vleuten en Alexander Brouwer; topsporters die pas op latere leeftijd met hun sport zijn begonnen. En inmiddels kunnen ook deelnemers van de Talentdagen aan dit rijtje worden toegevoegd: deelnemers die het nu al hebben geschopt tot het podium van jeugd EK’s en WK’s en zich ontwikkelen binnen de nationale programma’s van de sportbonden.
 
Uit de aanmeldingen voor de TeamNL Talentdag van afgelopen jaren en hierop volgende doorstroom naar nationale sportprogramma’s is de voordracht vanuit Docenten Lichamelijke Opvoeding zeer effectief gebleken. Daarom doet de Nederlandse Sport ook graag weer een beroep op jouw expertise!
 
Wie zoeken we?
We zijn op zoek naar jongeren die bepaalde kenmerken bezitten en het maximale uit zichzelf willen halen. Jongeren van 12 t/m 18 jaar die heel lang zijn, extreem snel zijn of juist een enorm uithoudingsvermogen hebben. Deze kenmerken komen tijdens Olympic Moves misschien wel extra sterk naar voren.
Tijdens de Talentdag brengen we deze kenmerken verder in kaart doordat de deelnemers verschillende testen en metingen ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan lichaamslengte, de lengte van armen, snelheid en spronghoogte. Na afloop van deze dag worden de resultaten zorgvuldig bestudeerd, besproken en geanalyseerd samen met de talentcoaches van de deelnemende sporten. Op basis hiervan besluit een sportbond of zij potentiële talenten uitnodigen voor een vervolg training, waar verder kennis wordt gemaakt met deze sport.

Wat kun jij doen?
Je ogen en oren open houden rondom Olympic Moves en leerlingen die heel lang zijn, extreem snel zijn of juist een enorm uithoudingsvermogen hebben doorverwijzen naar de TeamNL Talentdag van 24 november 2019. Hier kunnen ze verder ontdekken of ze het in zich hebben om van Olympic Moves naar misschien wel de Olympische Spelen door te stromen!

Aanmelden voor de Talentdag en meer informatie staat op www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl 
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Anne Ouwerkerk via anne.ouwerkerk@nocnsf.nl
Gebruik de
promotiematerialen
Downloads
Video The School Final 2019
Januari 2020
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...