Nieuws

Terugblik webinar Olympic Moves

Terug
24 juni - Afgelopen donderdag zijn we succesvol in gesprek gegaan met docenten LO over Olympic Moves. Via een webinar hebben we verteld waar we nu met Olympic Moves staan en waar we in de toekomst naartoe willen. De bijna 100 deelnemers werd gevraagd om actief op de plannen mee te denken via polls en open vragen.
 
Zonder de inzet en enthousiasme van de docenten LO geen Olympic Moves. Sinds het begin van dit schooljaar zijn we daarom gestart om, samen met docenten LO, Olympic Moves nog uitgebreider te evalueren en te kijken waar we vernieuwingen kunnen aanbrengen in het programma. Via een klankbordgroep, peilingen en het webinar hebben we waardevolle informatie verkregen om Olympic Moves verder (door) te ontwikkelen -om ook de komende jaren aansluiting te houden op de leefwereld van scholieren-. Uiteraard houden we via de website en nieuwsbrieven iedereen op de hoogte van de vernieuwingen die op de korte en lange termijn zullen worden doorgevoerd.
 
Een aantal highlights uit het webinar:
  • Huidige sportaanbod (16 sporten) blijft behouden.
  • In het schooljaar 20-21 voegen we mogelijk dodgeball en beachvolleybal toe aan het programma. Binnen voetbal zal een belangrijke categorie wijziging worden doorgevoerd, wat het voor leerlingen in het VMBO gunstiger maakt om deel te nemen.
  • Om meerdere en andere groepen leerlingen te betrekken via Olympic Moves zullen we, vanuit de gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’, Olympic Moves Try Outs introduceren. Een programma tijdens Olympic Moves The School Final waarin leerlingen (die niet The School Final hebben bereikt) verschillende sporten kunnen ontdekken en het plezier van sporten met elkaar kunnen ervaren.
  • Met Olympic Moves naar een verbreding van talent (over de as van sport) door leerlingen een rol geven in het entertainment programma van The School Final (bijv. met muziek, dans of freestyle sport).
  • De komende periode (nog vaker) met elkaar in gesprek over maatschappelijke thema’s, zoals multi-talent teams, een gezonde generatie en de rol van Esports binnen het programma.
 
Het volledige webinar terugkijken? Klik op Webinar Olympic Moves!
 
Gebruik de
promotiematerialen
Downloads
Video The School Final 2019
September 2020
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...