Olympic Moves

Regionale Finales

Corona update #Mei

We hebben ons het afgelopen jaar ingezet om zoveel mogelijk leerlingen tegelijkertijd fysiek het plezier van sporten te laten ervaren. Ondanks het doorschuiven van de regionale finales naar 4 juni en de aangekondigde versoepelingen gisteravond, zijn er binnen het onderwijs en de sport nog de nodige drempels. Bijvoorbeeld voor binnen sporten, competitieverband en groepsgrootte. We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld en ernaar gestreefd om de regionale finales door te laten gaan, maar vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. 

We hebben daarom besloten om de regionale finales definitief te annuleren! 


Alternatief programma:

We zijn ons ervan bewust dat er veel voorbereiding en inzet nodig is geweest van de verschillende docenten LO. Wij danken iedereen voor zijn of haar geleverde bijdrage. Gelukkig kan er wél op de scholen gesport worden en daar draagt Olympic Moves graag aan bij. Lees daarom snel meer over het programma voor 4 juni 2021. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben neem dan contact op met Ivy van Hagen via olympicmoves@kvlo.nl.

---

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie die vóór en dóór scholen wordt georganiseerd. Om de ruim 150 regionale finales in 18 sporten te kunnen laten plaatsvinden is de inzet én organisatiekracht van de deelnemende scholen van onmiskenbare waarde. Deelnemende scholen organiseren een regionale finale (op basis va de poule-indeling gemaakt door de afdeling schoolsport van de KVLO) bestaande uit één sport, maar dat mogen er ook meerdere zijn. Binnen de poule waarin je wordt ingedeeld moeten de scholen onderling overeenkomen wie de organisatie op zich neemt. Soms is dit vooraf
al duidelijk, soms nog niet. Samen maken we er ieder jaar weer een mooie competitie van. 

In 2012 is Olympic Moves, samen met verschillende scholen en gemeenten, gestart met het organiseren van grote regionale finales. Regionale finales in meerdere sporten op één dag, in één stad en op locaties die dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt ervoor dat er veel minder lesuitval is en de beleving, door het grote aantal deelnemers, wordt vergroot.  Voor een impressie van de grote regionale finales van afgelopen jaar bekijk de video aan de rechterzijde. Aankomend jaar zijn er de volgende grote regionale finales: AlmereApeldoorn (?), AssenDen Haag, DordrechtEindhovenHoogeveenNijmegen, Venlo (onder voorbehoud, datum nnb) en Veenendaal. Maar ook in Zeeland zal het mogelijk zijn om op één dag aan meerdere sporten deel te nemen. Mocht jouw school ook interesse hebben om een grote regionale finale te organiseren, neem dan contact op met olympicmoves@kvlo.nl

In de kalender staan alle regionale finales opgenomen, waarvan de data inmiddels bekend zijn!


Praktische informatie

Heb je vragen over de regionale finales? Klik hier voor meer praktische informatie, zoals aan- of afmeldingen, wijzigingen in teams, overstappen naar een andere regionale finale etc. Door deze richtlijnen aan te houden proberen we de schoolsportcompetitie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.
 

Handige downloads

Voor het organiseren van een regionale finale heeft Olympic Moves een aantal handige tools gemaakt. Mocht je vragen hebben of over deze tools neem dan contact met ons op via communicatie@olympicmoves.nl.

Gebruik de
promotiematerialen
Downloads
Video Regionale Finales 2019
Juni 2021
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...