Over KVLO

Netwerken

Netwerken met collega’s om je invloed op je vakgebied en loopbaan te vergroten. Praat met hen over belangrijke ontwikkelingen en thema’s om ze gezamenlijk op te pakken. Deel kennis en leer over een specifiek thema in een van onze kenniskringen. Je kunt je kosteloos aansluiten bij onze netwerken of kenniskringen.

1. Scholingsnetwerken BSM en LO2

Voor de examenvakken Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) op havo/vwo en Lichamelijke Opvoeding 2 (LO2) op vmbo-tl/gl organiseert de KVLO aparte scholingsnetwerken. Vanwege de doorlopende scholing zijn dit betaalde netwerken. Meer informatie hierover vind je op de pagina scholingsnetwerk BSM en de pagina scholingsnetwerk LO2.
 
Wil je meer weten over de examenvakken BSM en LO2?  Kijk dan op deze pagina's: thema BSM en thema LO2

 

2. Combinatiefunctionarissen/buurtsportcoaches onderwijs en sport

Je werkt als combinatiefunctionaris/buurtsportcoach in een complexe omgeving waarbij je de verbinding legt tussen onderwijs en sport. Daarbij loop je tegen verschillende uitdagingen aan. Ben je benieuwd wat de successen zijn van collega’s en hoe je die ook kunt behalen? Wil je met anderen ervaringen en uitdagingen uitwisselen en samen kijken hoe je je als professional kunt verbeteren? Als jij gaat voor verbetering van kwaliteit van je werk en van jezelf, dan kun je je vrijblijvend aansluiten bij ons netwerk.


Uitwisselen ervaring en kennis

Twee keer per jaar komen we bij elkaar bij de KVLO in Zeist. Samen met andere combinatiefunctionarissen en buursportcoaches onderwijs en sport uit heel Nederland praat jij over de laatste trends binnen je vakgebied. Ook krijg je van de KVLO de laatste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld arbeidsrecht, onderwijshuisvesting en nog meer.

Deelnemers netwerk
Ons netwerk is voor iedereen die als combinatiefunctionaris/buurtsportcoach onderwijs en sport werkzaam is. Je hoeft geen lid te zijn van de KVLO om deel te nemen aan dit netwerk. Uiteraard profiteer je als lid van de KVLO wél van alle andere voordelen en diensten, die de KVLO de leden biedt.  

Aanmelden
Ben je combinatiefunctionaris/buurtsportcoach onderwijs en sport en heb je interesse in dit netwerk? Aanmelden of vragen stellen kan via pascale.kwee@kvlo.nl.3. Vakgroep coördinatoren basisonderwijs

Ervaringen uitwisselen en kennis delen met andere vakgroep coördinatoren basisonderwijs
In ons netwerk voor vakgroep coördinatoren basisonderwijs wisselen collega’s relevante kennis uit die het onderwijsniveau ontstijgt. Je kunt dan denken aan onderwerpen zoals:
  • het aanstellen van vakleerkrachten
  • maken van roosters
  • lokale en landelijke ontwikkelingen
  • of het delen van informatie om met bestuurders in gesprek te gaan over het belang en de organisatie en inhoud van het bewegingsonderwijs.
Deelnemers netwerk
Ons netwerk komt twee keer per jaar bij elkaar. Het is toegankelijk voor personen die een vakgroep bewegingsonderwijs in het primair onderwijs coördineren. Je hoeft geen lid te zijn van de KVLO om deel te nemen aan dit netwerk. Uiteraard profiteer je als lid van de KVLO wél van alle andere voordelen en diensten, die de KVLO de leden biedt. 

Aanmelden
Ben je vakgroep coördinator en heb je interesse in dit netwerk? Aanmelden of vragen stellen kan via pascale.kwee@kvlo.nl.

 

4. MRT-opleiders

Ervaringen uitwisselen en kennis delen met andere MRT-opleiders
Je werkt als MRT-opleider en loopt tegen uiteenlopende uitdagingen aan. Sluit je aan bij ons Platform MRT om met collega’s in gesprek te gaan over diverse onderwerpen. Het platform heeft als doel:
  • het creëren van draagvlak voor MRT binnen alle soorten onderwijs op alle niveaus
  • het ontwikkelen en delen van kennis over MRT in de breedste zin van het woord.
Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: opleidingen MRT, verloop van leerlingen, aandacht op studiedagen, vergoedingen voor MRT en het schrijven van artikelen.

Deelnemers platform
Bij het platform zijn collega’s van verschillende opleidingsinstituten (ALO’s en Pabo’s) en andere opleiders uit het MRT-veld aangesloten. We komen twee keer per jaar bijeen (of vaker wanneer nodig). Een adviseur van de KVLO initieert en organiseert deze bijeenkomsten. Afhankelijk van de onderwerpen op de agenda kunnen ook anderen worden uitgenodigd om vanuit hun specifieke expertise deel te nemen aan het platform MRT.

Aanmelden
Interesse in dit netwerk? Aanmelden of vragen stellen kan via naar pascale.kwee@kvlo.nl.
 

5. Netwerk PABO

Ervaringen uitwisselen en kennis delen met andere PABO bewegingsonderwijs-docenten

Een jaar geleden is het netwerk, tijdens een door de KVLO georganiseerde avond, nieuw leven in geblazen en op dit moment nemen Bastiaan Goedhart (midden/west), Stefan de Beukelaar (zuid), Volkert Mollema (noord) en Sjoerd van Santen(zuid/west) namens de verschillende regio’s zitting in het bestuur.

Voortgang landelijk Pabonetwerk bewegingsonderwijs
Op dit moment zijn we als vertegenwoordigers binnen het netwerk nog aan het overleggen en inventariseren waar we staan en naartoe willen. .

Uitwisselen ervaring en kennis

Twee keer per jaar komen we bij elkaar bij de KVLO in Zeist. Verder hebben we ieder jaar een landelijke studiedag. Deze kun je in de kalender van de KVLO vinden.

Deelnemers netwerk
Ons netwerk is voor iedereen die op PABO's werkzaam is. Je hoeft geen lid te zijn van de KVLO om deel te nemen aan dit netwerk. Uiteraard profiteer je als lid van de KVLO wél van alle andere voordelen en diensten, die de KVLO de leden biedt.  

Aanmelden
Aanmelden of vragen stellen kan via volkert.mollema@stenden.com

Downloads netwerk pabo
Informatie over de downloads:
  • Pp:  een presentatie waarin het werk van de toetscommissie tav de registratie van de leergang bewegingsonderwijs wordt weergegeven. Daarnaast de ervaringen van de commissie in de praktijk.
  • Bijeenkomst kvlo: De notulen van de bijeenkomst op het bondsbureau op 17 november.
  • Bijgestelde toetskader: Een document voor de kwaliteitsborging van de leergang vakbekwaamheid bewegingsonderwijs via de pabo met daarin het bijgestelde toetskader.
  • Een presentatie van Jo Lucassen, waarin hij aangeeft hoe we de leergang zouden kunnen monitoren.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...