Over KVLO

Over ons

De KVLO is dé belangenvereniging voor docenten en leerkrachten lichamelijke opvoeding èn combinatiefunctionarissen onderwijs en sport. We bestaan al ruim 150 jaar. Als grootste lerarenvereniging maken wij ons hard voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en voor de belangen van onze (meer dan) 10.000 leden. Zij zijn de professionals die op school, tussen en na de lessen, en rondom de school kinderen goed leren bewegen. Dit gebeurt vaak in samenwerking met externe partijen zoals buurtorganisaties, sportverenigingen en andere sportaanbieders (lokaal en landelijk).

We zetten ons in voor:
  • Voldoende lessen lichamelijke opvoeding voor kinderen in en rondom de school, gegeven door toegewijde vakbekwame professionals.
  • Goed opgeleide, bevoegde en goed toegeruste professionals voor kwalitatief goed bewegingsonderwijs.
  • Gunstige arbeidsvoorwaarden voor onze leden. Als onderdeel van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv) is de KVLO behalve vakvereniging ook vakbond.
Specialist bewegen en sport
Daarmee is de KVLO hét kenniscentrum op het gebied van bewegen en sport in en rondom de school. We helpen professionals kinderen met plezier goed te leren bewegen en leggen zo de basis voor een actieve leefstijl, voor nu en voor later!
 

Onze diensten


Kinderen goed leren bewegen in en rondom de school


Visie KVLO

Docenten lichamelijke opvoeding en combinatiefunctionarissen onderwijs en sport leggen tijdens de gymles en sportactiviteiten op school dé basis voor het goed leren bewegen van alle kinderen in Nederland. Ook dragen ze bij aan een pedagogisch verantwoord en veelzijdig beweeg- en sportaanbod rondom de school.

Door breed en vroeg motorische vaardigheden aan te leren in een pedagogische context (Physical Education) kunnen kinderen makkelijker met zelfvertrouwen aansluiting vinden bij verschillende sporten. Veel en gevarieerd bewegen tijdens de jeugd is de basis voor een gezonde ontwikkeling en een sportieve en actieve leefstijl later (Physical Activity).

 Lees meer over de visie, koers en missie van de KVLO
 


Privacyverklaring KVLO

is hier te downloaden!Vakbond FvOv


De KVLO maakt onderdeel uit van de Federatie van Onderwijsvakorganisaties (FvOv). De FvOv onderhandelt voor onze leden over de cao’s in het PO, VO, mbo en hbo.

Meer informatie over de FvOv.

 
Video Hoezo KVLO?
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...