Over KVLO

Magazine

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op je vakgebied met ons Magazine Lichamelijke Opvoeding. Vol met inspirerende praktijkartikelen, trends en (politiek) nieuws, meeslepende columns, prikkelende discussies, interessante reportages en spraakmakende artikelen over bewegingsonderwijs in en rondom de school. Het Magazine verschijnt negen keer per jaar.

Magazine digitaal

Om de laatste uitgaven te bekijken/downloaden ga je naar het..
Magazine overzicht
 

Magazine praktijkartikelen

Direct downloaden van de praktijkartikelen kan (alleen voor leden ingelogd) op deze pagina. (eerst inloggen, dan op de link klikken!)

Voor een (ongelinkt) overzicht van de..
Praktijkartikelen
 

Magazine uitgebreid en bonusartikelen

Soms moeten we korte versies van artikelen plaatsen vanwege een gebrek aan pagina's in het blad. Andere artikelen (bonus) verschijnen alleen op de site, o.a. omdat er dan makkelijker op gereageerd kan worden.

Let op: De hyperlinks in vooral de wat oudere artikelen kunnen in toenemende mate niet meer werken. De gewenste tekst in Google plakken geeft het snelst resultaat voor meer info. Ook kun je de basissite opzoeken (adres tot meestal .nl) en daar verder zoeken. Sorry voor het ongemak.
 

Magazine bonus en uitgebreid

 

Praktijkonderzoek ALO-studenten

In het kader van het topic van Lichamelijke Opvoeding Magazine 5  hebben we aan de ALO’s voorbeelden gevraagd van onderzoeken die studenten hebben uitgevoerd. Zo krijg je een indruk wat studenten aan ALO’s aan onderzoekvaardigheden doen en mogelijk met de inhoud je voordeel doen. In deze omgeving worden steeds nieuwe producten gezet. De geselecteerde werkstukken worden hier gepubliceerd.. 

Ter discussie..

 .. is een rubriek in het Magazine waarin auteurs de mogelijkheid hebben een prikkelend stuk te schrijven. Reacties kunnen onder de artikel-intro geplaatst worden en/of ingestuurd worden naar redactie@kvlo.nl
  • 1. Gezond bewegen is een doel op zich! De core business van de docent LO behelst meer dan ‘beter leren bewegen. Zich inzetten voor een ‘beweegvriendelijke’ schoolomgeving, een aantrekkelijk binnen- en buitenschools beweegaanbod en een schoolgezondheids- of beweegbeleid is ook gewenst. Wat vinden jullie?
  • 2. Beoordelen: hoe doen jullie het?    En motiveert het je leerlingen of juist niet? Laat het je collega's weten...  Voor velen is het beoordelen bij bewegingsonderwijs nog steeds  een zoektocht. Hoe beoordeel je de individuele leerling?  Het ene kind is niet de ander en de ene 7 is niet de ander.....  Beoordelen met cijfers, is dat wel wat? Of beoordeel je met een kort verslag van de vorderingen aan de hand van een leerlingvolgsysteem? Hoe inzichtelijk is het beoordelen voor de leerlingen zelf? Reageer hier>>
  • 3. Vakleerkracht en groepsleerkracht: beste vrienden?!  en gaat dus over de samenwerking van beide. Hoe gaat het bij jou? Is er een goede samenwerking en organisatie of schuurt het? We lezen het graag hier>>


Richtlijnen auteurs

Wil je een artikel schrijven voor Lichamelijke Opvoeding? Neem eerst contact op met de redactie om na te gaan of je onderwerp plaatsbaar is. Geef hierbij een korte toelichting op de inhoud. Dan bekijken wij of we het interessant vinden om je artikel te ontvangen. Lees onze richtlijnen voor auteurs en APA richtlijnen over hoe je een artikel dient aan te leveren.


Adverteren

Voor commerciële initiatieven kan contact opgenomen worden met OnderwijsMedia via sales@onderwijsmedia.nl (020 – 330 89 98) Mogelijkheden zijn een advertentie in LO-Magazine, een banner op pagina's van deze site en/of banners in de (bijna) wekelijkse Goed Leren Bewegen-nieuwsbrief.


Verschijningsdata+topics

van LO Magazine van 2019 staan hier! De topics van 2019 staan hier!


Losse nummers

Losse nummers bestellen kan ook. Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@kvlo.nl onder vermelding van het gewenste nummer. Kosten hiervoor zijn €5,-  excl. verzendkosten.

 

Redactie van het Magazine

Redactielid Functie E-mail
Maarten Massink praktijkredacteur m.massink1@upcmail.nl
Berend Brouwer voorzitter b.brouwer@slo.nl
Pieter Matthijsse lid pieter_matthijsse@hotmail.com
Frank Jacobs lid f.m.jacobs@hhs.nl
Harold Hofenk lid h.g.hofenk@pl.hanze.nl
Monique van Ark lid Ark.van.m@hsleiden.nl
Jan Willem Teunissen lid janwillem.teunissen@han.nl
Douwe van Dijk lid d.vandijk@hva.nl
Marijke Slotboom lid m.slotboom@fontys.nl
Herman Verveld lid Hd.verveld@windesheim.nl
Hans Dijkhoff hoofdredacteur hans.dijkhoff@kvlo.nl
Jacqueline Tangelder planning/ondersteuning redactie@kvlo.nl
Hjalmar Zoetewei webredacteur webredactie@kvlo.nl
Dorien Dijk lid dorien.dijk@kcsport.nl

   

Postadres

Postbus 398 3700 AJ Zeist

. .
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...