Scholing en Kwaliteit

LO2– scholingsnetwerk LO2

Het scholingsnetwerk LO2 voor vmbo-tl/gl is sinds 2005 actief met bijeenkomsten per regio. Het scholingsnetwerk LO2 is bedoeld voor startende en ervaren scholen die het examenvak LO2 op vmbo-tl/gl aanbieden en zich verder willen (blijven) ontwikkelen om de kwaliteit van LO2 te borgen.

Waarom scholingsnetwerk LO2?

 • Het scholingsnetwerk LO2 heeft als doel om voor alle scholen gezamenlijk te komen tot een kwalitatief sterk en hoogwaardig LO2-programma.
 • De deelnemende docenten worden geschoold, waarbij zij elkaar ook ondersteunen en stimuleren bij de invoering en realisering van het examenvak LO2.
 • Met alleen een schoolexamenvak is kwaliteitsborging nog altijd een punt van zorg. Dit is één van de speerpunten in de doorontwikkeling van LO2 voor de komende jaren.
 • Het scholingsnetwerk bestaat uit regionetwerken die elk begeleid worden door een ervaren LO2-docent in de rol van netwerkbegeleider.
 • Voor scholen is het van belang dat zij lid blijven van het scholingsnetwerk LO2, zodat de nieuwste ontwikkelingen goed met elkaar kunnen worden gedeeld. Daarnaast ondersteunen en stimuleren zij elkaar bij de invoering en realisering van het examenvak LO2.


Opzet netwerk

 • Het deelnamejaar loopt van 1 januari t/m 31 december (per kalenderjaar; tussentijds instappen is mogelijk).
 • Minimaal aanbod is vier bijeenkomsten per regionaal netwerk.
  Vanaf schooljaar 2021-2022 gaan wij er voorzichtig vanuit dat we elkaar fysiek weer kunnen opzoeken. Elk netwerk maakt hierover zelf afspraken. Een netwerkbijeenkomst kan bijvoorbeeld plaatsvinden op één van de deelnemende scholen, om zodoende ook praktijkervaringen in de zaal of op het veld met elkaar uit te wisselen (richtlijn duur fysieke bijeenkomst 4 uur, bijv. 15.00-19.00 uur). Afgelopen jaar heeft ons geleerd dat online bijeenkomsten ook effectief zijn om tussentijds ervaringen te delen en dat daarmee vooral de reistijd beperkt blijft. Richtlijn voor onlinebijeenkomsten is 2 uur. De netwerkbegeleider stemt samen met de deelnemers af waar precies behoefte aan is.
 • Het voornemen is om in 2022, indien mogelijk, een landelijke netwerkdag te organiseren speciaal voor BSM/LO2 netwerkdeelnemers.
 • Kosten: om lid te zijn van het LO2-netwerk betaalt een school (naar rato) € 550,- per schooljaar.
 • We adviseren scholen om met twee docenten de netwerken te bezoeken om de opbrengst en meerwaarde van de netwerkbijeenkomsten optimaal te benutten (maximaal vier docenten per school).
 • De netwerken hebben de status van nascholing. Het scholingsnetwerk LO2 wordt gewaardeerd in het kader van het lerarenregister/lerarenportfolio.


Regio’s scholingsnetwerk LO2

 • Midden (Utrecht, Gelderland)
 • West (Noord- en Zuid-Holland)

Inschrijven voor het scholingsnetwerk LO2 kan hier!

En verder voor LO2
 
Cursus 'van start met BSM en/of LO2'

Speciaal voor scholen die willen starten met LO2 wordt de cursus 'van start met BSM en/of LO2' aangeboden. Het doel van de cursus is het opstellen van een eigen programma van toetsing en afsluiting (PTA) waarin alle eindtermen en keuzes van de school zijn verwerkt. De cursus is een goede opstap om aan te sluiten bij het LO2-netwerk. In de KVLO-kalender vind je de eerstvolgende cursusdatum.
 
 
Landelijke studiedag BSM/LO2
In de KVLO-kalender vind je de eerstvolgende datum (indien gepland).

 
Algemene informatie over LO2 vind je hier!

Nog vragen?  bsm-lo2@kvlo.nl

De verantwoordelijkheid voor inhoud en organisatie, agendering en verslaglegging van de bijeenkomsten ligt bij de KVLO. Ook is de KVLO het communicatiekanaal voor LO2 naar landelijke instanties.

Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
 • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
 • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...