Scholing en Kwaliteit

LO2– scholingsnetwerk LO2

Het scholingsnetwerk LO2 voor vmbo-tl/gl is sinds 2005 actief met bijeenkomsten per regio. Het scholingsnetwerk LO2 is bedoeld voor startende en ervaren scholen die het examenvak LO2 op vmbo-tl/gl aanbieden en zich verder willen (blijven) ontwikkelen om de kwaliteit van LO2 te borgen.

Waarom scholingsnetwerk LO2?

 • Het scholingsnetwerk LO2 heeft als doel om voor alle scholen gezamenlijk te komen tot een kwalitatief sterk en hoogwaardig LO2-programma.
 • De deelnemende docenten worden geschoold, waarbij zij elkaar ook ondersteunen en stimuleren bij de invoering en realisering van het examenvak LO2.
 • Met alleen een schoolexamenvak is kwaliteitsborging nog altijd een punt van zorg. Dit is één van de speerpunten in de doorontwikkeling van LO2 voor de komende jaren.
 • Het scholingsnetwerk bestaat uit regionetwerken die elk begeleid worden door een ervaren LO2-docent in de rol van netwerkbegeleider.
 • Voor scholen is het van belang dat zij lid blijven van het scholingsnetwerk LO2, zodat de nieuwste ontwikkelingen goed met elkaar kunnen worden gedeeld. Daarnaast ondersteunen en stimuleren zij elkaar bij de invoering en realisering van het examenvak LO2.


Opzet netwerk

 • Voorgaande jaren kwamen de netwerken elk vier keer bijeen tijdens een fysieke bijeenkomst in de regio. Gezien corona/COVID-19 hebben alle laatste netwerkbijeenkomsten echter online plaatsgevonden. Uiteraard houden wij alle ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.
 • Vanaf schooljaar 2020-2021 gaan wij vooralsnog uit van het volgende vernieuwde aanbod: twee fysieke bijeenkomsten (van 4 uur op school) in combinatie met vier onlinebijeenkomsten (van 2 uur via Microsoft Teams). Ongewijzigd is gratis deelname aan de landelijke netwerkdag BSM/LO2 die de KVLO jaarlijks organiseert.
 • Om de reistijd te beperken tot een uur zijn de scholingsnetwerken verdeeld in verschillende regio's.
 • Planning: De netwerkbegeleider plant de regionale bijeenkomsten in overleg met de deelnemers. De fysieke bijeenkomsten vinden plaats op één van de scholen uit het netwerk, meestal op een middag (bijvoorbeeld van 15:00 tot 19:00 uur).
 • Kosten: om lid te zijn van het LO2-netwerk betaalt een school (naar rato) € 550,- per kalenderjaar.
 • We adviseren scholen om met twee docenten de netwerken te bezoeken om de opbrengst en meerwaarde van de netwerkbijeenkomsten optimaal te benutten. Maximaal vier docenten per school.
 • De netwerken hebben de status van nascholing. Het LO2-netwerk wordt gewaardeerd in het kader van het lerarenregister.


Regio’s scholingsnetwerk LO2

 • Midden (Utrecht, Gelderland)
 • West (Noord- en Zuid-Holland)

Inschrijven voor het scholingsnetwerk LO2 kan hier!

En verder voor LO2
 
Cursus 'van start met BSM en/of LO2'

Speciaal voor scholen die willen starten met LO2 wordt de cursus 'van start met BSM en/of LO2' aangeboden. Het doel van de cursus is het opstellen van een eigen programma van toetsing en afsluiting (PTA) waarin alle eindtermen en keuzes van de school zijn verwerkt. De cursus is een goede opstap om aan te sluiten bij het LO2-netwerk. In de KVLO-kalender vind je de eerstvolgende cursusdatum.
 
 
Landelijke studiedag BSM/LO2
In de KVLO-kalender vind je de eerstvolgende datum (indien gepland).

 
Algemene informatie over LO2 vind je hier!

Nog vragen?  bsm-lo2@kvlo.nl

De verantwoordelijkheid voor inhoud en organisatie, agendering en verslaglegging van de bijeenkomsten ligt bij de KVLO. Ook is de KVLO het communicatiekanaal voor LO2 naar landelijke instanties.

Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
08
mrt
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
15
mrt
Webinar PTA-LO in coronatijd
Agendapunt bekijken
16
mrt
Afdelingsoverleg 16 maart 2021
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
 • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
 • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...