Teamtraining - Spelenderwijs voor vakgroepen LO in het VONaam aanbieder
KVLO
Datum
28 september 2020
Locatie
In overleg nader te bepalen (ook op eigen schoollocatie mogelijk)
Aanvang
13.30 (-17.30 uur (drie dagdelen van vier klokuren))
Kosten
Prijs wordt in overleg vastgesteld
Type activiteit
Teamtraining

Teamtraining - Spelenderwijs voor vakgroepen LO in het VO

Datum
 
Let op: bovengenoemde datum is de huidige datum. De datum van plaatsvinden is in overleg nader te bepalen. Het zijn in ieder geval drie dagdelen.

Thema 
Zinderend, dát was het EK Vrouwen 2017 van de eerste tot de allerlaatste minuut! Het team van de Oranje Leeuwinnen bleek tot bijzondere dingen in staat: coördinatie, lef, doorzettingsvermogen, een helder doel, samenwerking. Met als eindresultaat: een overwinning op Denemarken in de finale waarmee de ploeg voor het eerst in de geschiedenis Europees Kampioen werd. 

Wie van voetbal houdt, weet dat een team meer is dan de som der delen. Wie in het onderwijs werkt, weet dat ook. Want ondanks het feit dat je als docent in je eentje met een groep of met een klas werkt, zijn er een ook een hoop onderdelen in het werk die vragen om samenwerking met anderen: omdat er complexe problemen zijn die je zelf niet kunt oplossen, omdat er veranderingen optreden in je werk die je zelf niet had voorzien maar waar je wel wat mee moet, of simpelweg, omdat je collega oplossingen verzint die je zelf niet had bedacht. Daarom dus, samenwerking. Want: alleen ga je snel, maar samen kom je verder. 

Tijdens deze speelse training voor het hele LO team leer je als teamlid en als team effectiever te communiceren en verantwoordelijkheid te nemen voor de sfeer en resultaten. De training geeft je inzicht in de dynamiek van jullie team en de effecten daarvan op het team als geheel en op jou als individu binnen dat team.    

Doelgroep 
Het LO team binnen een VO school. Je maakt deel uit van een team bewegingsonderwijsdocenten dat: 
-       met elkaar hun team mogelijk nog sterker wil maken dan het al is; 
-       dat doelgericht aan de slag wil; 
-       dat resultaten wil behalen; 
-       dat bereid is om in de spiegel te kijken en hun houding en handelen tegen het licht wil houden.    

Resultaat 
-       je leert patronen in jullie team te herkennen en te benoemen; 
-       je hebt inzicht in de teamontwikkeling en in de bijbehorende dynamiek; 
-       je hebt zicht op je eigen stijl en valkuilen als teamlid; 
-       je leert om verantwoordelijkheid te nemen voor het gezamenlijke resultaat, de onderlinge communicatie en de samenwerking; 
-       je leert met minder moeite meer resultaat als team te behalen. 


Werkwijze 
In deze training van 3 dagdelen krijg je door middel van speelse werkvormen inzicht in alles wat ervoor zorgt dat jullie als team vol energie mooie dingen tot stand brengen en welke zaken er spelen die jullie daarin belemmeren. Dit doen we door middel van speelse, ervaringsgerichte oefeningen. De leerdoelen, praktijksituaties en organisatiecontext van de deelnemers vormen steeds het uitgangspunt. Je reflecteert steeds samen met de anderen op je leerproces en de resultaten daarvan.    

Programma 
De training is een programma op maat: in overleg met het team wordt bepaald aan welke specifieke teamdoelen wordt gewerkt en op welke dagen de training wordt gepland. De tijdsinvestering bedraagt 3 dagdelen van 4 klokuren (van 13.30 tot 17.30 uur). Tussen de eerste en de tweede training en tussen de tweede en de derde training vindt een individueel coachingsgesprek plaats waarin we kijken naar mogelijke weerstand en (belemmerende) overtuigingen die het teamproces zouden kunnen vertragen en die ervoor zorgen dat je minder resultaatgericht wordt dan dat je zou kunnen zijn. Data zijn in overleg. 

Een mogelijk vervolgtraject dat eveneens is opgezet in 3 dagdelen kan aansluitend plaatsvinden. In deze vervolgtraining worden de tools en de vaardigheden die in de eerste training zijn aangereikt en aangeleerd verdiept en wordt ingestoken op het onderwerp “Persoonlijk leiderschap” dat ten grondslag ligt aan het werken en leren met en in een team. Ook voor deze vervolgtraining geldt: data in overleg. 

Cursusleiders 
Marieke van Vliet en Emily Nijhuis. Beide zijn ervaren docenten, trainers en coaches in het onderwijs.    

Interesse? 
Neem dan contact op met team onderwijs via onderwijs@kvlo.nl
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
sep
Online Kennisdag Sport en...
Agendapunt bekijken
01
okt
De Gezonde Basisschool van de...
Agendapunt bekijken
05
okt
Week van de motoriek
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...