Cursus van Mikken naar Golf op School van BO naar VO

KVLO | Amersfoort/LeusdenNaam aanbieder
KVLO
Datum
05 juni 2020
Locatie
Amersfoort/Leusden
Aanvang
5 en 6 juni 2020 beide dagen 09.00-17.00 uur
Type activiteit
Cursus

Afgelast!

De cursus "Golf op school" is vernieuwd en bedoeld voor alle collegae die aan hun eigen leerlingen op school golf willen aanbieden. In de vernieuwde opzet hanteren we nog meer de leerlijnen van basis onderwijs naar voortgezet onderwijs, van grof naar fijn en van de grondvormen van bewegen naar specialiseren.

Hoe bereid je de kinderen op de basisschool onbewust voor op golf, zodat je in het voortgezet onderwijs met ze kan gaan golfen? Dit is één van de vragen die je aan het eind van de cursus zeker kan beantwoorden.  

De cursus duurt 2 dagen waarvan 1 dag in de zaal en 1 dag op de golfbaan. De cursus is speciaal gericht op het lesgeven aan je eigen klas maar ook aan de eigen vaardigheid en het kennismaken met het golfspel wordt uitgebreid aandacht besteed. Hierbij wordt rekening gehouden met het beginniveau van de deelnemers. Gevorderde golfers kunnen ook alleen intekenen voor het programma in de zaal op dag 1.

De cursus wordt verzorgd door zeer ervaren professionals die lesgeven aan de PGA opleiding en zelf ook een achtergrond vanuit het bewegingsonderwijs hebben. Er wordt aandacht besteed aan eigen vaardigheid, methodiek en techniek, kennis van het golfspel, samenwerking met een golfvereniging/golfpro en er wordt direct in de les toepasbare oefenstof aangereikt. Er wordt uitgegaan van de schoolsituatie d.w.z. een gymzaal, een veld en een klas van 25-30 leerlingen. Aan het eind van de cursus wordt je in staat geacht om aan je eigen klassen golf aan te bieden.
Van Mikken naar Golf op school van BO naar VO

Doelgroep
KVLO leden

Duur cursus
2 dagen. Gevorderden (minimaal handicap 54) kunnen ook kiezen voor alleen dag 1.

Inhoud
5 juni:     Aanleren golf in een schoolsituatie in de zaal of speelplaats/speelveld.
6 juni:     Eigen vaardigheid/ kennismaken met het golfspel op een golfbaan.

Data en tijden
5 en 6 juni 2020 beide dagen 09.00-17.00 uur.     

Plaats  
School       Nader te bepalen gymzaal in de buurt van Amersfoort
Golfbaan     Golfclub de Hoge Kleij, Loes van Overeemlaan 16 in Leusden


Docenten
De cursus wordt gegeven door Wiebe Giesen die verbonden is aan de PGA opleiding voor professionals. Tevens is Wiebe ook docent lichamelijke opvoeding.

Kosten
Voor 2 dagen: €250,- inclusief materiaal en lunch. Als er meerdere collega's van een school deelnemen ontvangen zij een reductie. Elke extra collega kan deelnemen voor €200,-

Voor 1 dag (alleen gevorderden): €150,- incl. materiaal en lunch. Als er meerdere collega's van een school deelnemen ontvangen zij een reductie. Elke extra collega kan deelnemen voor €125,-.

Betaling
De deelnemers ontvangen een factuur van PGA Holland

Lunch
Koffie/thee en lunches inbegrepen

Materiaal
De cursisten kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief van €300,-  na afloop een tas met golfmaterialen (7x putters, 7x ijzer 7, 7x PW + ballen) aanschaffen waarmee zij op school aan de slag kunnen. Maximaal 1 set per school! De waarde van het materiaalpakket is €600.-. Ook ontvangt iedereen een digitale map met direct toepasbare oefenstof en een boekje met algemene informatie over golf.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat voor het portfolio in het lerarenregister.

Contact golfclub:
De NGF zal, indien gewenst, helpen bij het leggen van contact met een golfclub in de buurt van de school om je eigen vaardigheid verder te verbeteren en/of om afspraken te maken om met je leerlingen een keer naar de golfbaan te gaan.

Inschrijven
Vanaf 1 maart  tot uiterlijk 31 mei via de banner bovenaan.

Contactpersoon     
scholing@kvlo.nl

 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
sep
Online Kennisdag Sport en...
Agendapunt bekijken
01
okt
De Gezonde Basisschool van de...
Agendapunt bekijken
05
okt
Week van de motoriek
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...