Cursus van Mikken naar Golf op school van PO naar VO

KVLO | TilburgNaam aanbieder
KVLO
Datum
28 juni 2019
Locatie
Tilburg
Type activiteit
Cursus

Gaat dit jaar helaas niet door vanwege een te gering aantal deelnemers!


De cursus "Golf op school" is vernieuwd en bedoeld voor alle collegae die aan hun eigen leerlingen op school golf willen aanbieden. In de vernieuwde opzet hanteren we nog meer de leerlijnen van basis onderwijs naar voortgezet onderwijs, van grof naar fijn en van de grondvormen van bewegen naar specialiseren.

Hoe bereid je de kinderen op de basisschool onbewust voor op golf, zodat je in het voortgezet onderwijs met ze kan gaan golfen? Dit is één van de vragen die je aan het eind van de cursus zeker kan beantwoorden. 
 
De cursus duurt twee dagen waarvan één dag in de zaal en één dag op de golfbaan. De cursus is speciaal gericht op het lesgeven aan je eigen klas maar ook aan de eigen vaardigheid en het kennismaken met het golfspel wordt uitgebreid aandacht besteed. Hierbij wordt rekening gehouden met het beginniveau van de deelnemers. Gevorderde golfers kunnen ook alleen intekenen voor het programma in de zaal op dag 1.

De cursus wordt verzorgd door zeer ervaren professionals die lesgeven aan de PGA opleiding en zelf ook een achtergrond vanuit het bewegingsonderwijs hebben. Er wordt aandacht besteed aan eigen vaardigheid, methodiek en techniek, kennis van het golfspel, samenwerking met een golfvereniging/golfpro en er wordt direct in de les toepasbare oefenstof aangereikt. Er wordt uitgegaan van de schoolsituatie d.w.z. een gymzaal, een veld en een klas van 25-30 leerlingen. Aan het eind van de cursus wordt je in staat geacht om aan je eigen klassen golf aan te bieden.
 
Doelgroep     

KVLO leden

Duur cursus
2 dagen. Gevorderden (minimaal handicap 54) kunnen ook kiezen voor alleen dag 1.

Inhoud          
Dag 1 28 juni: aanleren golf in een schoolsituatie in de zaal of speelplaats/speelveld
Dag 2 29 juni: eigen vaardigheid/ kennismaken met het golfspel op een golfbaan

Data
28 en 29 juni 2019

Plaats           
School: Nader te bepalen gymzaal in de buurt van Tilburg
Golfbaan: Pris d’eau, Gilzerbaan 400, 5032 VC Tilburg
 
 
Docenten
De cursus wordt gegeven door Wiebe Giesen die verbonden is aan de PGA opleiding voor professionals. Tevens is Wiebe ook docent lichamelijke opvoeding.

Kosten
Voor twee dagen: €250,- inclusief materiaal en lunch. Als er meerdere collega's van een school deelnemen ontvangen zij een reductie. Elke extra collega kan deelnemen voor €200,-.

Voor één dag (alleen gevorderden): €150,- incl. materiaal en lunch. Als er meerdere collega's van een school deelnemen ontvangen zij een reductie. Elke extra collega kan deelnemen voor €125,-.

Betaling
De deelnemers ontvangen een factuur van PGA Holland

Lunch
Koffie/thee en lunches inbegrepen

Materiaal
De cursisten kunnen tegen een sterk gereduceerd tarief van €300,-  na afloop een tas met golfmaterialen (7x putters, 7x ijzer 7, 7x PW + ballen) aanschaffen waarmee zij op school aan de slag kunnen. Maximaal 1 set per school! De waarde van het materiaalpakket is €600.-. Ook ontvangt iedereen een map met direct toepasbare oefenstof en een boekje met algemene informatie over golf.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat voor het portfolio in het lerarenregister.

Contact golfclub
De NGF zal,indien gewenst, helpen bij het leggen van contact met een golfclub in de buurt van de school om je eigen vaardigheid verder te verbeteren en/of om afspraken te maken om met je leerlingen een keer naar de golfbaan te gaan.

Inschrijven
Vanaf 14 februari tot uiterlijk 10 juni via de banner hierboven.


Contactpersoon
nathalie.termorshuizen@kvlo.nl
 

 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
okt
Klimmen in het onderwijs
Agendapunt bekijken
30
okt
MRT basiscursus
Agendapunt bekijken
01
nov
Aan de slag met creatief...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...