Masterclass ‘puberbrein’

KVLO | Bureau Zeist



Naam aanbieder
Youngworks
Datum
27 mei 2020
Locatie
Bureau Zeist
Aanvang
16.00-(20.00 uur)
Kosten
175 euro KVLO-leden 225 euro voor niet leden
Type activiteit
Training

De masterclass Puberbrein gaat niet door op 27- 5-2020 (mogelijk wordt deze in het nieuwe cursusjaar opnieuw aangeboden).

Het is verleidelijk om Generatie Z als een afgekaderde groep te zien. Generatiedenken helpt ons om de nu opgroeiende jongeren beter te begrijpen. Want als groep hebben ze absoluut gedeelde kenmerken en karakteristieken die hen anders maken dan eerdere generaties. Maar tegelijk is Generatie Z geen homogene groep. Hoe Generatie Z’ers op de wereld reageren en hoe hun persoonlijke ontwikkeling precies
verloopt; daarin is iedere Gen Z’er net een beetje anders. Voor een optimale verbinding met de jongste generatie moet je dan ook zeker goed kijken naar ieders individuele karakteristieken en behoeften.

In deze training wordt eerst ingezoomd op het gedrag van jongeren dat van alle tijden is en daarna op de kenmerken van Generatie Z: wat maakt hen nou echt anders dan de generaties vóór hen en wat betekent dit voor jou als docent?  De behoeftes van Generatie Z rondom leren, werken, studiekeuze of vrijetijdsbesteding worden besproken. Daarnaast verken je hoe je deze inzichten kunt gebruiken om jongeren op school te activeren, motiveren of verleiden. Het is een interactieve sessie met als doel jongeren en hun wereld (biologisch en sociaal-emotioneel) beter te begrijpen. Ook worden praktische handvatten gedeeld waarop jij als deelnemers kan reflecteren en hoe je dit kunt vertalen naar jouw eigen context.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
27
mei
Masterclass ‘puberbrein’...
Agendapunt bekijken
27
mei
Webinar LO in het VO/PrO:...
Agendapunt bekijken
28
mei
Online FAQ Live VO/PrO sessie 2...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is heel jouw sectie lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...