Studiedag speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en MRT

KVLO | NijmegenNaam aanbieder
KVLO
Datum
08 april 2020
Locatie
Nijmegen
Type activiteit
Studiedag

Omgaan met verschillen is het thema van de studiedag voor het speciaal onderwijs en de MRT dit jaar. Deze gecombineerde studiedag vindt plaats op woensdag 8 april 2020 op de HAN (Universitair Sportcentrum) te Nijmegen.

Bijna iedere school voor speciaal onderwijs heeft haar eigen identiteit of specialisme. Vervolgens is iedere groep die je als vakleerkracht bewegingsonderwijs binnen krijgt ook zeer verschillend qua leerlingen en hun individuele problematiek(en). Wij dienen met deze leerlingen om te kunnen gaan en daar een passend sport- en bewegingsaanbod voor te realiseren.

Voor de MRT-er komt er steeds meer aandacht voor het beter leren bewegen van kinderen. De mate van competent zijn in bewegen heeft samenhang met de mate waarin mensen bewegen. Het stimuleren van sport- en bewegen onder jongeren, zodat ze een leven lang blijven bewegen is een terugkerend thema.

De combinatie van de twee thema’s biedt een mooie kans om tegemoet te komen aan de diverse vragen vanuit het werkveld. De workshopsleiders en sprekers op de studiedag bieden aan de hand van de twee thema’s ‘Beïnvloeden van gedrag’ en ‘Motorisch leren’, hun kennis en expertise/ervaring aan. Workshops die onder andere handvatten en tools meegeven hoe met verschillen in gedrag van leerlingen kan worden omgegaan en op welke wijze er een passend aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten kan worden aangeboden.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
24
nov
Olympische Talentdag
Agendapunt bekijken
26
nov
Studieavond ‘Dynamische...
Agendapunt bekijken
27
nov
Nascholing voor docenten...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...