Skip Navigation Linksartikel

Kardinaal de Jong is de Sportiefste Basisschool van Nederland 2019

Sportiefste School  |  22 juli 2021
Kardinaal de Jong uit Alkmaar mag zich de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’ noemen. Uit het hele land waren vijf basisscholen genomineerd voor deze finale van de verkiezing in Den Haag. De jury oordeelde dat deze school de winnaar was. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3000,- . De andere vier genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1250,- . De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

De KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Haagse sportopleidingen, Special Heroes en de gemeente Den Haag, organiseerden deze verkiezing van de Sportiefste S(B)O-school voor het eerst.

Juryrapport

Volgens de jury van het reguliere basisonderwijs is Kardinaal de Jong de terechte winnaar, omdat zij de bindende factor zijn binnen de community van ouders, wijkorganisaties en sport en zorgt dat alle kinderen meer en beter bewegen en sporten. Zij hebben in een heel korte tijd een enorme groei doorgemaakt in het complete beweegaanbod.
 

Prijs beste podiumpresentatie

De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door de Columbusschool uit Almere (PO). Zij ontvingen een clinic van de AirTrack Factory en krijgen bovendien hun materiaal in bruikleen. Leerlingen van de school lieten een spetterend optreden zien. De Columbusschool ontving ook nog een waardecheque voor een clinic van (S)Cool on Wheels.