Skip Navigation Linksartikel

SO de Hertog uit Tiel Sportiefste SO-school van Nederland 2022!

Sportiefste School  |  24 maart 2022

​Op woensdag 23 maart 2022 vond in Groningen de uitreiking voor de ‘Sportiefste Speciaal Onderwijs school van Nederland’ plaats. Een deskundige jury verkoos SO de Hertog uit Tiel tot winnaar in de categorie ‘Sportiefste SO-school van Nederland’. 


SO de Hertog: Gedreven vakleerkrachten en uitdagend aanbod
De jury van het SO is onder de indruk van de gedreven vakleerkrachten die zorgen voor een breed aanbod bewegen en sport. Bewegen zit daarnaast verweven in de zorgstructuur en het naschools aanbod sluit aan bij de doelgroep en biedt bovendien veel uitdaging. "De school ademt echt bewegen. Dit was te zien in de gymzaal, in de klaslokalen, maar ook na schooltijd, "aldus jurylid Saskia Biesterbosch van de CALO.

SO de Hertog is blij met deze erkenning: "Dit voelt echt als een beloning, want voor onze doelgroep valt het echt niet altijd mee om een sport te vinden. We doen heel veel met bewegen in de school. We hebben een geweldige dag gehad," aldus vakleerkrachten Mieke Akkermans en Dennis Bargeman.

Beniewd naar het aanbod bewegen en sport op SO de Hertog en SO de Ommezwaai? Check dan dit artikel.


De KVLO, Kenniscentrum Sport en Bewegen, NOC*NSF en Special Heroes Nederland organiseerden, in samenwerking met de Hanzehogeschool Instituut voor Sportstudies, deze feestelijke finaledag.


Over de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland
Ieder jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF, Special Heroes Nederland en Kenniscentrum Sport en Bewegen de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland'. Het ene jaar wordt op zoek gegaan naar de sportiefste basisschool en sportiefste speciaal (basis-)onderwijs school en het andere jaar worden de verkiezingen voor het voortgezet onderwijs en voorgezet speciaal onderwijs georganiseerd. Doel van deze verkiezing is het waarderen van sportactieve scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geeft de organisatie deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren. Uiteraard zijn alle scholen Gezonde Scholen. Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha zorgen jaarlijks voor waardecheques voor alle genomineerde scholen. TIG Akoestiek zorgde dit jaar voor een gezonde lunch voor alle leerlingen.