Skip Navigation Linksdefault

​Partners

De verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ is een initiatief van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en NOC*NSF. Kenniscentrum Sport en Bewegen is sinds 2021 partner geworden van de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’. 

KVLO
De KVLO, de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding, is verantwoordelijk voor de praktische organisatie van de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’, zoals het contact met de docenten LO, de website met het inschrijfformulier, maar ook voor de organisatie van de finaledag.

NOC*NSF

Samen met de bonden wil NOC*NSF meer mensen een leven lang laten genieten van sport. Want sporten geeft veel plezier, het bevordert je gezondheid en schoolprestaties. Door te sporten leer je het maximale uit jezelf te halen, om te gaan met winst en verlies en anderen te respecteren. We winnen dus veel met sport. School is de vindplaats van alle jongeren. Aandacht voor bewegen en sport op school is dan ook erg belangrijk. Door de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland' kunnen scholen van elkaar leren.

Kenniscentrum Sport & Bewegen

Kenniscentrum Sport & Bewegen maakt kennis uit wetenschap, beleid en praktijk beschikbaar en toepasbaar voor professionals. Kennis over het belang en de effecten van sport en bewegen, over wat wel of niet werkt. Kenniscentrum Sport & Bewegen gebruikt de inspirerende voorbeelden van de verkiezing 'Sportiefste School van Nederland' dan ook graag om andere professionals te inspireren.

Stichting Special Heroes Nederland

Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor mensen met een beperking door een gezonde en actieve levensstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod in sport, cultuur, werk en gezondheid te creëren.


​Sponsors

Al jaren stellen Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha prijzengeld beschikbaar voor de genomineerde scholen van de verkiezing Sportiefste School van Nederland. AirTrack Factory verzorgt de prijs voor de beste podiumpresentatie en is ieder jaar aanwezig om toffe clinics te verzorgen.


BosanLogo.jpg JFLogo.jpgNijhaLogo.png