Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Campagne NOC*NSF: Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!

KVLO Nieuws  |  8 november 2023

Vorige week legde een landelijk dagblad de verkiezingsprogramma's van politieke partijen naast elkaar. Het verdrietig stemmende resultaat: sport en bewegen is in Den Haag amper een verkiezingsthema. 

NOC*NSF,  KNVB, Platform Ondernemende Sportaanbieders, Maatschappelijke Organisaties Sport, Sportkracht12, Vereniging Sportbedrijven Nederland, Mulier Instituut en Kenniscentrum Sport en Bewegen doen een oproep aan de politiek: 

Kom in beweging en zet de kracht van sport in voor een sterker Nederland! In het onderwijs, in de gezondheidszorg, bij het inrichten van de publieke ruimte en in het natuurbeleid. Sport gaat niet vanzelf.​​

NOC*NSF​: Het is hoog tijd dat de politiek de kracht van sport serieuzer omarmt en inzet voor een sterker Nederland.  We roepen het toekomstige kabinet op om sport niet te beperken tot één departement, maar sport actief te integreren in meerdere beleidsterreinen. Houd dus rekening met sport en bewegen bij het inrichten van de publieke ruimte en in het natuurbeleid. Stimuleer sporten en bewegen ook onder schooltijd en in de zorg. Op die manier kan de sportsector een belangrijke bijdrage blijven leveren aan de maatschappelijke uitdagingen van deze tijd.


Vanzelfsprekend staat de KVLO volledig achter deze campagne en benadrukt nog eens het belang goede huisvesting voor LO/bewegingsonderwijs​​​!


Lees hier alles over de campagne Sport gaat niet vanzelf. Politiek, kom in beweging!​ met o.a.​ Input voor de verkiezingsprogramma’s Tweede Kamerverkiezingen 2023​ en een Open brief aan politici: ‘Zet kracht van sport in!’​

Lees ook


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: