Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

De KVLO zoekt twee hoofdbestuursleden

KVLO Nieuws  |  1 november 2023
De KVLO zoekt met ingang van het voorjaar twee hoofdbestuursleden. HB-lid Léon Neven zet de uitvraag in een filmpje (onderaan) uiteen..


De KVLO
De KVLO is de belangenvereniging voor alle professionals die kinderen in en rond de school goed leren bewegen. Als grootste lerarenvereniging van Nederland maken wij ons al ruim 160 jaar hard voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en voor de belangen van onze ruim elfduizend leden in 24 actieve afdelingen. 

De KVLO kent een hoofdbestuur (HB) dat door de ledenraad wordt benoemd. Het HB bestuurt de vereniging op afstand (toezichthoudend en kaderstellend). Dit neemt niet weg dat het HB een betrokken bestuur is en aan de ledenraad verantwoording aflegt voor het te voeren en gevoerde beleid.  

Het hoofdbestuur
De hoofdtaken van het HB zijn het besturen van de vereniging, het bevorderen van continuïteit en ontwikkeling van de organisatie, het zorg dragen voor het financiële en strategische beleid en toezicht houden op het vastgestelde en uit te voeren beleid.

De zittingsduur van een HB-lid bedraagt vier jaar met eenmaal de mogelijkheid tot verlenging met vier jaar. Het HB vergadert in de regel zes tot zeven maal per jaar en is aanwezig tijdens ledenraadsvergaderingen.

De KVLO biedt een dynamische omgeving met enthousiaste en ervaren collega-bestuurders en een professioneel bureau ter ondersteuning. Een financiële vergoeding maakt deel uit van het aanbod. 

Solliciteren
Heb jij belangstelling om als hoofdbestuurslid bij te dragen aan de ontwikkeling van de KVLO, dan zien wij jouw motivatiebrief en cv graag vóór 1 december 2023 tegemoet via  corry.dijkstra@kvlo.nl. Naar aanleiding van de binnengekomen reacties vinden in de tweede helft van januari 2024 de gesprekken met een benoemingsadviescommissie plaats. De kandidaten dienen een VOG te kunnen overleggen. 

Nadere informatie over de vacature kan worden ingewonnen bij Anton Binnenmars (voorzitter KVLO) via telefoonnummer 06-12200178.


Aanmelden kan via corry.dijkstra@kvlo.nl​


 



Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: