Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Fontys Sport en Bewegen nieuws..

KVLO Nieuws  |  17 januari 2024

Bericht: Fontys

Van Fontys Sporthogeschool naar Fontys Sport en Bewegen

Fontys heeft de keuze gemaakt om zich als één hogeschool te profileren: Fontys Hogeschool. Dat leidt automatisch tot een aanpassing van de instituutsnamen. Fontys Sporthogeschool zal dan ook vanaf januari 2024 verder gaan als​
Fontys Sport en Bewegen.
 
Een duidelijke naam die een directe weerspiegeling is van de inhoud van het onderwijs en onderzoek. Daarnaast is het een versteviging van de onderwijskolom. Voor deze naamswijziging is geen beter moment te bedenken want in 2024 bestaat het instituut 100 jaar.

100 jaar jong en onze tijd vooruit
100 jaar Fontys Sport en bewegen
Wat in 1924 begon als het Centraal Instituut voor vorming van Leerkrachten voor de Gymnastiek (CILG) en uitmondde in de (K)ALO, is in de afgelopen 100 jaar uitgegroeid tot een toonaangevend instituut met meerdere bacheloropleidingen (ALO, Sportkunde, pabo-ALO), twee masteropleidingen (Sport- en Bewegingsonderwijs en Healthy Ageing), een ad (Sport), een invloedrijk lectoraat (Move to Be) en een divers cursorisch aanbod.
 
Jubileumjaar 2024 en reünie
Het gehele jaar staat in het teken van het 100-jarig bestaan. Zo worden de Netwerkdag van ALO Nederland en Fontys SHARE voor het werkveld georganiseerd op de locatie van Fontys Sport en Bewegen. Op 14 november 2024 zal een grootse reünie worden georganiseerd voor alle alumni van alle opleidingen van het Eindhovense instituut. Reserveer deze datum dus vast in je agenda.




Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: