Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

FvOv-meldpunt long COVID

KVLO Nieuws  |  27 februari 2022

Een aantal mensen houdt langdurige klachten na een COVID-besmetting. Deze zogeheten 'long COVID' kan gevolgen hebben (of krijgen) voor de werkrelatie en het inkomen. De FvOv wil via dit meldpunt aard en omvang van de problematiek in kaart brengen om deze effectiever aan te kunnen kaarten bij de overheid.


Wat is long COVID (Bron RIVM)
"Een deel van de mensen houdt na een besmetting met SARS severe acute respiratory syndrome-CoV coronavirus-2 langdurig klachten. Dat wordt 'long COVID' of 'PASC' (Post-Acute Sequelae of SARS-CoV-2 Infection) genoemd. Deze klachten kunnen tot enkele weken, maar soms meerdere maanden na een infectie met COVID-19 aanhouden.


Wat zijn de klachten bij long COVID?
Mensen met long COVID hebben klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt vaak 'brain fog' genoemd. Sommige van die klachten blijven lang bestaan, maar de ernst ervan kan wel afnemen in de loop van de tijd."


Door het invullen van de volgende vragenlijst help je ons om de gevolgen van long COVID in het onderwijs in kaart te brengen. Je kunt de korte vragenlijst anoniem invullen. 


Mocht je juridische hulp nodig hebben, neem dan contact op met team juridisch op juristen@kvlo.nl


Vul de vragenlijst in!!


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: