Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Gesprekshandleiding kindermishandeling

KVLO Nieuws  |  7 juli 2020

​(Bericht Augeo Foundation) De online gesprekshandreiking helpt je verdere stappen te nemen. Het is bedoeld voor professionals, bestuurders en beleidsmakers die werken in het veld van kindermishandeling en partnergeweld. 


Deze gesprekshandleiding helpt de aanpak van kindermishandeling te verbeteren. Met de praktische handreiking kun je op een constructieve wijze met elkaar verder spreken over de onderzoeksresultaten. Met als doel aanknopingspunten te vinden voor verbetering van de aanpak van kindermishandeling en partnergeweld. Vervolgens kun je die heel concreet uitwerken in beleid en vervolgstappen.

Hoe ziet de handreiking eruit?
Deze gesprekshandreiking focust op vijf belangrijke thema’s die uit het onderzoek naar voren komen. Elk thema start met een mini-college met de belangrijkste conclusies uit het onderzoek. Daarna een ‘gespreksstarter’: professionals vertellen wat zij in hun werkpraktijk rondom dit thema ervaren. Vervolgens zijn er themavragen en discussiepunten, met telkens een korte toelichting en aanvullende informatie. Het geheel is zo opgebouwd dat je met elkaar hele concrete doelen en vervolgstappen vastlegt die helpen om de aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld te verbeteren.

Ga het gesprek aan met de handleiding!

Klik hier om de gesprekshandreiking te ontvangen.


Geef kindermishandeling geen toekomst!
Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: