Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Help! Mijn gymleraar wordt doof

KVLO Nieuws  |  1 juli 2020
was een item in het jeugdjournaal van afgelopen dinsdag (4/2). Gehoor- en stemproblemen zijn menig vakleerkracht bewegingsonderwijs niet vreemd, of het ervaren van vermoeidheidsklachten, of hoofdpijn na een dag lesgeven is voor sommige dagelijkse praktijk.
Deze klachten worden o.a. veroorzaakt door het feit dat de akoestiek van de werkplek niet op orde is.

De accommodatie voor bewegingsonderwijs is niet alleen het leermiddel van de vakleerkracht bewegingsonderwijs, maar ook de werkplek. Dat maakt dat er veel zaken m.b.t. de accommodatie voor de vakleerkracht(en) bewegingsonderwijs van groot belang zijn in het kader van een gezonde en veilige werkplek. Dat het daaraan nog wel eens ontbreekt binnen de accommodaties waar bewegingsonderwijs wordt gegeven, kunnen veel vakleerkrachten bewegingsonderwijs beamen.

Gehoor- en stemproblemen zijn menig vakleerkracht bewegingsonderwijs niet vreemd, of het ervaren van vermoeidheidsklachten, of hoofdpijn na een dag lesgeven is voor sommige dagelijkse praktijk.

Deze klachten worden o.a. veroorzaakt door het feit dat de akoestiek van de werkplek niet op orde is.Ook deze week was de akoestiek in accommodaties voor bewegingsonderwijs weer in het nieuws waarbij in het landelijke journaal en het jeugdjournaal aandacht werd besteed aan de ‘stille gymzaal’.


Bekijk het nieuwsitem van het jeugdjournaal hier. Heb je ook last van een slechte akoestiek, mail naar Facebookgroep gymlesoverleg!

Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: