Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Jury Sportiefste School bezoekt De Waterhof in Delft

KVLO Nieuws  |  8 maart 2024

Afgelopen dinsdag werden de juryleden voor de verkiezing 'Sportiefste Basisschool van Nederland' enthousiast ontvangen op CBS De Waterhof​ in Delft. Hier nam vakleerkracht 2.0 Nick Keyser en zijn schoolteam hen mee in 2+DS+3..

Iedere groep 1 t/m 8 krijgt twee keer per week bewegingsonderwijs van een vakdocent. In de visie van de school staat: we laten kinderen niet langer dan 30 minuten achter elkaar stilzitten. Er worden beweegtussendoortjes en bewegend leren activiteiten aangeboden, zowel binnen als buiten op het plein. Het concept van juniorcoaches is vanuit het doeldomein socialisatie (bewegen regelen - burgerschap) verdiepend uitgewerkt. Buitenspelen doen we volgens de speelpleinmethode beweegwijs. Elke week is er op maandag en woensdag 1,5 uur beweeg aanbod vanuit de buurtsportcoach.


De jury hoorde van alle medewerkers hetzelfde krachtige verhaal. 

Er staat een stevige basis met goede lessen bewegingsonderwijs en kinderen zitten op deze school niet langer dan een half uur op een stoel. En er is nog meer... 

Zou deze school de titel pakken bij de landelijke finale op 9 april? Volgende week gaat de jury eerst nog op bezoek bij de Margarethaschool​ in Arnhem.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: