Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Jurybezoeken verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland – editie vmbo’

KVLO Nieuws  |  23 maart 2023

In aanloop naar de finaledag, op 19 april in Den Haag, van de verkiezing Sportiefste School van Nederland, bracht de vakjury een bezoek aan de 4 genomineerde scholen. Bij dit jurybezoek stonden een rondleiding en gesprekken met de directeur en/of teamleider, vakleerkracht(en), andere docenten/ondersteuners en (drie) leerlingen op het programma.


De genomineerde scholen
Op maandag 13 maart startte de jury op Stanislas Beweeg vmbo-mavo in Rijswijk. Bewegen en sporten wordt op deze school ingezet om kinderen zowel fysiek als cognitief te laten ontwikkelen. Zo starten leerlingen uit klas 1 en 2 iedere dag intensief met sport, en staat ook het vak ‘bewegen en leren’ op het rooster.
In de middag werd de jury in Tilburg ontvangen door de enthousiaste vaksectie LO van Campus 013. Op deze school kreeg de jury een inkijkje in de vele beweegmogelijkheden en sportactiviteiten waarbij de inzet is om het voor iedere leerling mogelijk te maken om de grenzen op te zoeken en te verleggen. Kansengelijkheid was een terugkerend thema.

Op donderdag 15 maart mocht de jury kennismaken met het vernieuwende onderwijs van Kiem Montessori in Amsterdam. Op deze kleinschalige en telefoonvrije school wordt dagelijks bewegen/sporten ingezet om te focussen, te verbinden en om een leven lang te bewegen. Ook op deze school wordt aandacht besteed aan koppeling tussen bewegen en executieve functies.
In de middag werd Da Vinci Lammenschans in Leiden bezocht. Deze school beschikt over een fantastische gymaccommodatie en gedreven vaksectie. Als leerlingen willen, dan kunnen ze ook echt heel veel uren extra sporten. Op deze school wordt gevoeld dat sport ook echt kan bijdragen trots/zelfvertrouwen van de leerlingen.

Finaledag 19 april, Den Haag
Op 19 april, tijdens de gecombineerde finaledag van de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ en de KVLO-studiedag ‘2+1+1 voor alle beweegprofessionals’ wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Juryleden verkiezing Sportiefste School van Nederland
  1. Lars Cornelissen: Projectleider Jong Vaardig in Beweging en Positieve Sportcultuur bij NOC*NSF
  2. Iris Kummeling: Programmamanager Gezonde School
  3. Remo Mombarg: Lector Bewegingsonderwijs en Jeugdsport
  4. Simon Leistra: praktijkgerichte sportwetenschapper Hanzehogeschool
  5. Eric Swinkels: onderwijsadviseur voortgezet onderwijs bij de KVLO

Meer weten? 
Meer informatie over deze speciale vmbo-edite van de verkiezing Sportiefste School van Nederland vind je op kvlo.nl/sportiefsteschoolMeer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: