Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

KNVB Schoolvoetbal-in de klas! WK-editie (advertorial)

KVLO Nieuws  |  10 november 2022

Wij stimuleren dat zoveel mogelijk scholen meedoen aan zowel lokale KNVB Schoolvoetbaltoernooien als aan KNVB Schoolvoetbal-in de klas!. KNVB Schoolvoetbal staat voor plezier, vriendschap, en met de gehele klas samen genieten van voetballen. Wij stimuleren dan ook dat iedereen mee mag doen, of zij of hij wel of geen ervaring heeft of lid is van een voetbalvereniging. 

KNVB Schoolvoetbal-in de klas!

Na het succes van ons programma 'KNVB Schoolvoetbal-in de klas!' in 2021 en 2022, met zo'n 250.000 betrokken kinderen, bieden we het programma dit schooljaar weer aan. Met een speciale WK-editie gaan deelnemende klassen o.a. aan de slag met leuke en uitdagende lessen rondom oranje in zowel de klas, gymzaal als op het schoolplein. Het doel is om een positieve beleving te creëren rondom voetballen en bewegen, doordat de kinderen actief en interactief met de gehele klas bezig zijn.

De WK-editie

Ook binnen de WK-editie van KNVB Schoolvoetbal-in de klas! ontvangen de aangemelde klassen een gratis pakket, met unieke items voor de kinderen en de klas. Zo ontvangen alle klassen een Oranje-poster (op A0-formaat) inclusief speelschema, een oranje-vlaggenlijn van 15 meter lang en uiteraard mag een bal niet ontbreken. Voor alle kinderen is er een uniek, 24 pagina's tellend, boekje met daarin veel informatie over Oranje, voetbal, leuke gerechten en spelletjes, interessante weetjes en interviews met bekende Nederlanders! Daarnaast krijgen deelnemende leerkrachten toegang tot unieke Oranje-gymlessen en een Oranjefestival voor in de gymzaal. Zo gaan de kinderen tijdens het WK zelf ook 'voetballen als Oranje"!

Oranjeshirtvrijdag

Op vrijdag 25 november speelt Oranje de 2e wedstrijd tegen Ecuador. Om Oranje te steunen tijdens het WK, roepen wij alle kinderen in het (speciaal) basisonderwijs op om die dag in oranje-kleding/shirt naar school te komen. En daarbij zijn voor diverse klassen mooie prijzen te winnen, zoals een bezoek aan Oranje met de gehele klas! Maak een gave klassenfoto en deel die met #KNVBSchoolvoetbal en @knvb via Facebook en/of Instagram.

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier . Je kan voor maximaal 10 klassen van jouw school een pakket bestellen. Wees er snel bij, er zijn in 1e instantie 3.000 pakketten beschikbaar. Na aanmelding ontvangt de besteller een bevestigingsmail. De pakketten worden uiterlijk woensdag 23 november bij de scholen afgeleverd. Onder de deelnemende klassen verloten we sowieso diverse gave (oranje-)prijzen.

Aanmelden lokale toernooien

Via het overzicht van alle toernooien vind je alle aangemelde toernooien en kan je daar direct een klas inschrijven. Als er geen lokaal toernooi in het overzicht staat, neem dan eerst contact op met de lokale organisator van een toernooi in jouw gemeente of regio. Weet je niet waar je precies moet beginnen? Stuur dan een mail naar het onderstaande schoolvoetbal@knvb.nl en helpen wij jou op weg.

Lees verder op knvb.nl>>