Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Mulier: ​Te weinig ruimte voor bewegingsonderwijs in het gespecialiseerd en praktijkonderwijs​

KVLO Nieuws  |  14 maart 2024

Het lukt vaak niet om alle klassen twee lessen per week te geven. Dat geeft 37 procent van de scholen in het speciaal basisonderwijs en 41 procent van de scholen in het speciaal onderwijs aan.

Beweegaanbod naast de gymles kan beter
Het sport- en beweegaanbod naast de lessen bewegingsonderwijs kan volgens schoolleiders in het gespecialiseerd en praktijkonderwijs meer én beter. Dit gaat bijvoorbeeld om bewegend leren. Bijna drie kwart van de scholen voor praktijkonderwijs (71%) biedt bewegend leren op dit moment nooit aan. In het gespecialiseerd onderwijs gebeurt dat vaker.

Gevolgen coronamaatregelen nog merkbaar
Vooral schoolleiders in het praktijkonderwijs ervaren nog negatieve gevolgen van de coronamaatregelen bij leerlingen. Leerlingen bewegen volgens hen minder en zijn minder fit. Verder blijkt het percentage niet-gemotiveerde leerlingen in het praktijkonderwijs (20%) volgens schoolleiders een stuk hoger te liggen dan in het voortgezet speciaal onderwijs (11%).

Lees de volledige bevindingen in de rapportage ‘Bewegingsonderwijs en sport in het gespecialiseerd onderwijs en praktijkonderwijs​’.​


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen:
Klik op onderstaand thema voor meer informatie: