Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Overhandiging petitie voor sport als essentiële sector op landelijke actiedag van de sportwereld

KVLO Nieuws  |  11 januari 2022

Dinsdag 11 januari wordt de petitie voor sport als essentiële sector, en daarmee voor openstelling van de (binnen)sport, aan de Tweede Kamer overhandigd tijdens de landelijke actiedag van de sportwereld. Tijdens deze actiedag vragen NOC*NSF, Platform Ondernemende Sportaanbieders (POS) en de Nederlandse sportbonden op het Plein in Den Haag aandacht voor het maatschappelijke belang van de sport. 


Voor een gezonde en weerbare samenleving moeten we juist nu alles op alles zetten om het stilzitten tegen te gaan. En toch wordt dit voor veel mensen die aan hun gezondheid willen werken erg moeilijk gemaakt met de sluiting van (binnen)sportaccommodaties.


De Kamer nam overigens al op 21 december unaniem een motie aan (bericht KVLO) met de strekking dat sport in het licht van de coronamaatregelen als essentieel moet worden gezien. Nu het kabinet nog. Daarom wordt de petitie overhandigd namens nu al meer dan 370.000 ondertekenaars (waaronder de KVLO), met de oproep om sport als essentiële sector te erkennen en (binnen)sportlocaties weer te openen.

Zie ook: het bericht van 14 december waarin de KVLO al heeft aangegeven het teleurstellend te vinden dat het kabinet heeft besloten ook de beperking van het sporten te continueren. 


Overigens lijkt de actualiteit het probleem voor deze lockdown te achterhalen, omdat er op allerlei terrein versoepelingen verwacht worden. Deze zouden dan tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari aangekondigd moeten worden.


De petitie kan nog steeds hier ondertekenend worden!Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: