Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Reactie van de KVLO op hoofdlijnenakkoord

KVLO Nieuws  |  17 mei 2024

Op donderdag 16 mei hebben de formerende politieke partijen het regeerakkoord op hoofdlijnen gepubliceerd. De KVLO verwelkomt de aandacht voor preventie om gezondheid te verbeteren, inclusief sport en bewegen. De focus op het verbeteren van de gezondheid, het verkleinen van gezondheidsverschillen en het beheersen van de zorgvraag door middel van sport en bewegen is een positieve stap. Bewegen en sport dragen immers significant bij aan zowel de fysieke als de mentale gezondheid.

 
Het fundament voor een leven lang sporten en bewegen wordt voor een belangrijk deel gelegd in het onderwijs. Daarom is het van belang dat alle leerlingen en studenten tot en met 18 jaar goed en voldoende bewegingsonderwijs krijgen. En om deze positieve aandacht voor sport en bewegen daadwerkelijk vorm te kunnen geven, roept de KVLO op tot concrete maatregelen voor voldoende en goed bewegingsonderwijs en tot de verbetering van de huisvesting en infrastructuur voor bewegingsonderwijs en sport.
 
Het is van cruciaal belang dat er voldoende en kwalitatief goede voorzieningen zijn om deze ambities te realiseren. De KVLO heeft eerder dit jaar ​de politiek al opgeroepen om te zorgen voor multi-inzetbare gymzalen. Dit blijft een belangrijke voorwaarde voor goed en voldoende bewegingsonderwijs. Wij pleiten daarom voor een structurele investering in de sportinfrastructuur, zodat alle kinderen en jongeren toegang hebben tot de faciliteiten die zij nodig hebben om gezond en actief op te groeien.
 
Wij blijven ons inzetten voor de kwaliteit van het bewegingsonderwijs in Nederland denken graag mee over concrete en effectieve maatregelen.


Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: