Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Scholen tot 10 januari dicht

KVLO Nieuws  |  20 december 2021

(Bericht n.a.v. de persconferentie van 18-12-2021, tekstversie 20-12-2021/Bron: rijksoverheid.nl) Naast de basisscholen, scholen voor speciaal (basis)onderwijs en de buitenschoolse opvang zullen ook de scholen in het voortgezet (speciaal) onderwijs, mbo- en hbo-instellingen en WO m.i.v. maandag 20 december tot 10 januari dichtgaan.


De (interne) binnensportlocatie c.q. gymzaal kan door de scholen gebruikt worden voor de opvang van (o.a. kwetsbare) leerlingen. Het is aan de instellingen om binnen de randvoorwaarden te bezien tot welke onderwijsactiviteiten dit leidt (dat kan dus ook bewegingsonderwijs/LO zijn) en voor welke leerlingen dit geldt.

De externe sportaccommodaties blijven dicht.


Verder geldt voor het basisonderwijs:

 

Verder geldt voor het voortgezet onderwijs:

  • Een uitzondering op de schoolsluiting zijn de geplande schoolexamens. Als LO deel uitmaakt van geplande toetsen, zoals bij BSM en LO-2, dan kunnen die doorgaan.
  • Scholen mogen verder ook open zijn voor (fysiek) onderwijs aan eindexamenleerlingen, kwetsbare leerlingen en voor praktijkgerichte vakken, in het vmbo, praktijkonderwijs en vso. Onder praktijkgerichte vakken wordt niet LO verstaan(!), maar bijvoorbeeld wel horeca, metaal, elektra en timmeren.

 

Overige regels voor middelbare scholen tijdens de lockdown

  • Scholen zijn niet verplicht aan de overige leerlingen afstandsonderwijs te verzorgen.
  • In de schoolgebouwen blijven de coronamaatregelen gelden die tot op heden golden, zoals mondkapjes in de gangen en preventief zelftesten twee keer in de week voor leerlingen en onderwijspersoneel.

 

Heropening of les op afstand vanaf 10 januari

Het uitgangspunt is dat het onderwijs op 10 januari 2022 weer open kan. Mocht fysiek onderwijs nog niet mogelijk zijn, dan zal er les op afstand gegeven moeten worden. Het kabinet vraagt de scholen zich hier, voor de zekerheid, op voor te bereiden. Hierover neemt het kabinet uiterlijk 3 januari 2022 een besluit. Zodra het verantwoord is, gaat het onderwijs weer open.

 

N.B. Voor eventuele inspiratie op het gebied van 'gym-op-afstand' (PO en VO) kun je nog steeds op deze pagina terecht!Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: